mam 28 lat, 180 cm wzrostu i 105 kg masy.
Mój cel to spalenie z 15 kg łuszczu.
Moją aktywność oceniam na średnio aktywną: praca głównie siedząca, siłka - 3/tydz., worek 2/tydz., zamierzam jeszcze wrzucić rowerek stacjonarny wieczorem 5/tydz..
Moje dzienne zapotrzebowanie wyliczone w kalkulatorze:
B: 210, T:105, W:235, kcal:2724
Ćwiczę już ok 2 miesięcy i miałem ustaloną jakąś dietkę ale jak czas mi pozwolił i trochę poczytałem o dietach to zauważyłem, że moja w kilku kwestiach nie była dobra. Poprawiłem i chciałem się Was zapytać czy dobrze mi to wyszło.
Ponieważ pracuję na 2 zmiany i muszę co tydzień zmieniać porę treningów dlatego też posiłki w różnych tygodniach są trochę poprzestawiane mimo, że takie same.
A więc
TRENING RANO
1 posiłek przedtreningowy (8:00)
a) omlet:
- płatki owsiane 110g. - 1 całe jajo 56g.
- białko z 2 jaj 70g. - przyprawy/ olejki eteryczne
b) koktajl
- kefir 400g. - ½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki imbiru - szczypta chili
c) jagody goji 15g.
d) jabłko 180g./ arbuz/ brzoskwinia/ grejpfrut/ banan/ pomarańcza
Trening (9:30)
a) baca (w trakcie) 10g.
b) białko serwatkowe (po treningu) 30g.
c) banan (po treningu) 120g.
2 posiłek potreningowy (11:30)
a) ryż brązowy 50g./ kasza/ makaron durum/ kuskus
b) chude mięso (pierś kurczaka, indyka, chuda wołowina, ryba) 200g.
c) warzywa gotowane 350 g./ surówka
3 posiłek (15:00)
a) odżywka białkowa + woda 15g.
b) orzechy włoskie 60g./ słonecznik
4 posiłek (18:30)
a) ryż brązowy 50g./ makaron durum/ kuskus
b) tuńczyk w sosie własnym 130g.
c) warzywa gotowane 350g./ surówka
5 posiłek (21:30)
a) twaróg chudy 125g.
b) czosnek 12g.
c) oliwa z oliwek 30g./ migdały/ awokado
d) omega 3
oraz
TRENING PO POŁUDNIU
1 posiłek (8:00)
a) omlet:
- płatki owsiane 110g. - 1 całe jajko 56g.
- białko z 2 jaj 70g. - przyprawy/ olejki eteryczne
b) koktajl
- kefir 400g. - ½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki imbiru - szczypta chili
c) jagody goji 15g.
2 posiłek (11:30)
a) odżywka białkowa + woda 15g
b) orzechy włoskie 60g./ słonecznik
3 posiłek przedtreningowy (15:00)
a) ryż brązowy 50g./ makaron durum/ kuskus
b) tuńczyk w sosie własnym 130g.
c) warzywa gotowane 350g./ surówka
Trening (16:30)
a) baca (w trakcie) 10g.
b) białko serwatkowe (po treningu) 30g.
c) banan (po treningu) 120g.
4 posiłek potreningowy (18:30)
a) ryż brązowy 50g./ kasza/ makaron durum/ kuskus
b) chude mięso (pierś kurczaka, indyka, chuda wołowina, ryba) 200g.
c) warzywa gotowane 350g./ surówka
5 posiłek (21:30)
a) twaróg chudy 125g.
b) czosnek 12g.
c) oliwa z oliwek 30g./ migdały/ awokado
d) omega 3
Jak widzicie posiłki się niczym nie różnią tylko są poprzestawiane w zależności o ktoprej robię trening. I tu mam do was główne pytanie. Czy posiłki powinny być zawsze podobne o takiej samej porze dnia czy można tak poprzestawiać.