Szacuny
2
Napisanych postów
30
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
700
Cześć,
Mam takie pytanie, mianowicie od jakiegoś czasu przygotowuje sobie do pracy jako 2 śniadanie poniższy koktail jak z załącznika.
Mam co do niego pytanie chodzi głównie o przygotowanie, płatki owsiane zawsze zalewam wodą i dochodzą tak jak producent zaleca,
później jeszcze je miksuje na gładką masę i tu moje pytanie czy obróbka termiczna + mechaniczna w postaci zmiksowania może jakoś umniejszyć jego wartości odżywcze.
Na końcu oczywiście wszystkie składniki jeszcze raz miksuje.
Szacuny
2
Napisanych postów
30
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
700
oki sorki tu jesszcze nie napisałem ale dodaje jeszcze 20/30 g siemia lnianego.
Ale mniejsza o to skoro lipny to doradz co dodac albo co usunac z niego
Zmieniony przez - Gatlin w dniu 2015-04-22 21:07:49
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
cukier, maslo orzechowe out. twaróg to nieszczególne żrodlo bialka. zamiast tego koktajlu weź pojemnik z jedzeniem (warzywa, owoce, ryz/kasza/ziemniaki, etc, porcje orzechów- nie ziemnych, rybe/mieso)
Szacuny
3674
Napisanych postów
31006
Wiek
34 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294230
a wg mnie twaróg jak najbardziej dobre źródło białka + płatki owsiane i będzie ok z aminogramem daj jakieś owoce do tego, źródło tłuszczy : siemie albo wiórki kokosowe
Szacuny
2
Napisanych postów
30
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
700
Oki masło dawałam jak źródło tłuszczy ale zamienię je na siemie lniane w calosci.
Jesli chodzi o owoce chciałem dodawać owoce sezonowe maliny jagody truskawki, ale póki co dobre beda chyba jabłka kiwi czy gruszki ewentualnie banany.
I to będzie juz chyba dobry miks
Zmieniony przez - Gatlin w dniu 2015-04-23 12:02:00