...
Napisał(a)
Co jest do poprawy w tej diecie? :) Ważę 72kg przy 185cm wzrostu (17 lat), nie masuję, ani nie chcę redukować - raczej utrzymywać wagę przy powolnym wzroście masy MIĘŚNIOWEJ. Nie chcę jeść więcej kalorii, ponieważ byłem kiedyś bardzo otyły i mam do tego uprzedzenie - boję się wyglądać jak kiedyś.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
jak robisz ten omlet? ogólnie to zmniejsz ilość białka na rzecz węglowodanów, ostatni posiłek możesz sobie darować.
...
Napisał(a)
Patryk23sijak robisz ten omlet? ogólnie to zmniejsz ilość białka na rzecz węglowodanów, ostatni posiłek możesz sobie darować.
- 3 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka kakao
Wszystko miksuje blenderem, wlewam na patelnię - na czystą, bez niczego, pod przykrywką, robi się około 3-4 minuty i na jego górę daję subtelnie troszkę dżemu 100% owoców, lub masło orzechowe.
W sumie mi pasują tak ucięte węgle, bo wydaję mi się, że mam mało - lecz jest troszkę tłuszczu i chciałbym się go całkowicie pozbyć, a podobno ucięcie węgli w tym pomaga :)
...
Napisał(a)
Strasznie dużo białka z kiepskiego pochodzenia, poza tym te węgle po treningu też nie najlepsze, nie lepiej jakiś ryż/ kaszę wsunąć z piersią z indyka/kurczaka? Ta pierś z kurczaka smażona w panierce...to też nie wiadomo co autor ma na myśli ile tej panierki z czego ona, czy jajko do tego, czy olej? Wliczałeś to ? No i ta surówka...takie gotowce sobie daruj. Nafaszerowane cukrem.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Ps. Węgle się ucina - ale z głową.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
1.Omlet kakaowy? aha :) 2.Cukry i serek po co ? 3.Wywal tą sałatkę, tego kurczaka to kąpiesz w wannie z olejem? 4.Wodę liczysz. 5.Znowu cukry. Cała Twoja dieta to cukry proste, odżywka, muszynianka i ukryte produlkty :)
...
Napisał(a)
Polecam do rozpiski dodawać pojedyncze produkty, nie gotowce typu kotlet w czymś tam itd
Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-09-03 15:43:24
Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-09-03 15:43:24
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
MilkyLayne1.Omlet kakaowy? aha :) 2.Cukry i serek po co ? 3.Wywal tą sałatkę, tego kurczaka to kąpiesz w wannie z olejem? 4.Wodę liczysz. 5.Znowu cukry. Cała Twoja dieta to cukry proste, odżywka, muszynianka i ukryte produlkty :)
Same cukry proste?
Składniki omleta:
- 2 łyżki płatków owsianych
- 3 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka kakao
Góra subtelnie posmarowana dżemem 100% owoców.
Drugie śniadanie bym zmienił na taką o to mieszankę - kolega dał na pomysł:
- 50g ryż brązowy
- 100g banana
- garść rodzynek
- szczypta wiórków kokosowych
- subtelnie polane jogurtem pitnym (około 75g)
DANIE, PYCHOTA
Obiad podany jest 'na oko', ponieważ tylko takie były do wybrania, kurczak jest jedynie przyprawiony przyprawą i smażony na oliwie z oliwek, której jest naprawdę mało na patelni, natomiast sałatka jest robiona własnoręcznie - sałata, pomidor, papryka i ogórek.
Woda jest tylko pokazana z czym mieszam, że nie z mlekiem - przecież ona nie ma żadnych wartości odżywczych, więc?
Kolacja - ile tych cukrów? Cukry są jedynie z tego jogurtu pitnego i to zaledwie 5g.
...
Napisał(a)
Cukier spożywczy – na ogół pod tą nazwą występuje sacharoza produkowana z trzciny cukrowej (cukier trzcinowy), bądź z buraków cukrowych (cukier buraczany).
Z chemicznego punktu widzenia cukry to inna nazwa węglowodanów, a więc również skrobi i celulozy.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cukier_spożywczy
Węglowodany (cukry, cukrowce, sacharydy) – organiczne związki chemiczne składające się z atomów węgla oraz wodoru i tlenu, zazwyczaj w stosunku H:O = 2:1. Są to związki zawierające jednocześnie liczne grupy hydroksylowe, karbonylowe oraz czasami mostki półacetalowe. Ogólnym wzorem sumarycznym węglowodanów jest CxH2yOy lub Cx(H2O)y (znane są jednak węglowodany niespełniające tego wzoru, np. deoksyryboza).
Ze względu na liczbę jednostek cukrowych w cząsteczce, węglowodany dzielą się na:
cukry proste, inaczej monosacharydy (jednocukry)
oligosacharydy: disacharydy, trisacharydy, tetra-, penta-, heksa-, hepta-, okta-, nona- i dekasacharydy
wielocukry czyli polisacharydy
https://pl.wikipedia.org/wiki/Węglowodany
Zmieniony przez - Fardos w dniu 2015-09-03 16:43:15
Z chemicznego punktu widzenia cukry to inna nazwa węglowodanów, a więc również skrobi i celulozy.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cukier_spożywczy
Węglowodany (cukry, cukrowce, sacharydy) – organiczne związki chemiczne składające się z atomów węgla oraz wodoru i tlenu, zazwyczaj w stosunku H:O = 2:1. Są to związki zawierające jednocześnie liczne grupy hydroksylowe, karbonylowe oraz czasami mostki półacetalowe. Ogólnym wzorem sumarycznym węglowodanów jest CxH2yOy lub Cx(H2O)y (znane są jednak węglowodany niespełniające tego wzoru, np. deoksyryboza).
Ze względu na liczbę jednostek cukrowych w cząsteczce, węglowodany dzielą się na:
cukry proste, inaczej monosacharydy (jednocukry)
oligosacharydy: disacharydy, trisacharydy, tetra-, penta-, heksa-, hepta-, okta-, nona- i dekasacharydy
wielocukry czyli polisacharydy
https://pl.wikipedia.org/wiki/Węglowodany
Zmieniony przez - Fardos w dniu 2015-09-03 16:43:15
...
Napisał(a)
Tak czy siak, masz w swojej diecie za mało węglowodanów złożonych. Za dużo lecisz na odżywce, jeżeli chcesz redukować to może ona zaburzać poziom sytości. Po prostu spożywając normalne jedzenie bardziej się nasycisz. Nie dawaj nigdy w rozpisce produktu typu KOTLET czy smażona pierś. Nie wiemy na jakiej ilości tłuszczu jest smażona ani na jakim tłuszczu. Najlepiej jakbyś miał rozpisane suche produkty. Np.w posiłku 120g piersi+100g ryżu+10g oleju kokosowego, wtedy wszystko jest dla nas jasne i możemy Ci pomóc. Pozdrawiam
Polecane artykuły