Spód:
-30g kaszy jaglanej preparowanej
- 50g masła migdałowego
Wartwa czekoladowa:
-1 jajko
-150g banana
-30g wheya czekoladowo - bananowego
-10g kakao 21%
-30g budyniu czekoladowego bez cukru, ze skrobii kukurydzianej
+kilka truskawek do dekoracji
Wykonanie:
Kaszę podprażyć na patelni. Masło migdałowe rozrobić z wodą aby potroiło swą objętosć. Wymieszać masło z kaszą i wyłożyć na małą tortownicę, wysmarowaną olejem kokosowym lub innym tłuszczem. Piec w około 170 stopniach przez 10-15min.
Jajko, banana, whey, kakao i skrobię zblendować na gładką masę, wylać na ''kruchy'' spód i piec w +/- 160 stopniach przez ok. 10 minut.
Udekorować truskawkami i gotowe
Wartosci:
Dla całosci:
Kcal: 923,2
B: 49,7
W: 95,3
T: 38,1
Dla porcji (1/6 ciasta):
Kcal:140,0
B: 6,0
W: 15,5
T: 6,0
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html