Składniki:
- 2 puszki odsączonej z zalewy białej fasoli konserwowej
- 6 jaj
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki soku z cytryny
- 60 g odżywki truskawkowej
- 1 łyżka oliwy
- 100 g żurawiny suszonej
- opcjonalnie miód lub stevia
Wykonanie:
1. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białko na sztywno.
2. Miksujemy fasolę na idealnie gładką masę, dodając kolejno po jednym żółtku, proszek do pieczenia, odżywkę białkową, miód, sok z cytryny i oliwę. Do tak przygotowanej masy wmieszać delikatnie łyżką ubitą wcześniej pianę z białek. Na koniec dodać żurawinę .
3. Ciasto przełożyć do formy, wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok.40-60min (do momentu aż będzie suche).
Wartości:
1546 kcal
B: 109
T: 45
W: 174
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html