SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Frytki bez tłuszczu - jaki zrobić?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 214

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51590 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jakiś patent na zrobienie batatów bez tłuszczu?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17706 Napisanych postów 132210 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460892
Proste, obrać, pokroić, posypać przyprawami i do piekarnika, oczywiscie nie będą chrupkie jak z oleju, ale ja i tak bym dał do miski trochę oleju i je wymieszał i wtedy do piekarnika

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6308 Napisanych postów 76273 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756247
Przepis na przygotowanie frytek bez tłuszczu nie jest jakiś specjalnie trudny. Wystarczy je po prostu przygotować i upiec. Tutaj nie ma jakichś specjalnych tajemnic. Myjemy i obieramy ziemniaki. Następnie kroimy je oczekiwanej grubości frytki. Aby nie sklejały się w trakcie pieczenia, można wrzucić je wcześniej do wody z cukrem na godzinę. Pozbędziemy się w ten sposób trochę skrobii. Oczywiście należy też pamiętać, aby wybierać ziemniaki specjalne do frytek, a nie sałatkowe o wysokiej ilości skrobii. Później można wrzucić na 2min do wrzątku, żeby zblanszować. Suszymy i pieczemy. Oczywiście można pominąć to wszystko i od razu piec.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14686 Napisanych postów 53222 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400872
Tak jak koledzy napisali. Nie ma tu żadnej filozofii. Pieczesz w piekarniku i tyle. Dodając tłuszczu może uda się uzyskać efekt chrupkości.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to jest naturalna sylwetka?

Następny temat

Posiłek do 300 kcal

forma lato