...
Napisał(a)
Znacie może przepisy na koktajle, których składniki można by było wrzucić później do blendera??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
poszukaj w wyszukiwarce forum
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
Wystarczy jedno kliknięcie dziennie, które nic nie kosztuje
Pray for peace, train for war.
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
Wystarczy jedno kliknięcie dziennie, które nic nie kosztuje
Pray for peace, train for war.
...
Napisał(a)
Omlet z mąki kukurydzianej, rodzynek, orzechów włoskich, mleka i izolatu białek serwatkowych WPI 95D
SKŁADNIKI:
Mąka kukurydziana - 120 g
Rodzynki - 25 g
Orzechy włoskie - 25 g
mleko 3,5% - 150 ml
Izolat białek serwatkowych WPI 95D marki Extensor - 20 g
Odmierzyć 120 g mąki kukurydzianej i wsypać do naczynia. Do wcześniej przygotowanego mleka dodać izolat białek serwatkowych i dokładnie wymieszać. Gdy izolat rozpuści się w mleku, należy wlać go do naczynia z mąką kukurydzianą i dokładnie wymieszać, aż uzyska się jednolitą masę. Po wymieszaniu ciasta należy dodać rodzynki, orzechy włoskie i ponownie wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu. Gdy spodnia część omleta uzyska złotobrązo-wy kolor, należy przewrócić go i podpiec. Gdy omlet z obu stron posiada rumiany kolor, jest gotowy do spożycia.
Wartość odżywcza omleta z mąki kukurydzianej i izolatu białek serwatkowych :
białko - 38,8 g
węglowodany - 128,3 g
tłuszcze - 22,9 g
Jeżeli nie dodamy orzechów włoskich, obniżymy zawartość tłuszczów i wartość odżywcza omleta będzie następująca:
białko - 34,8 g
węglowodany - 124,55 g
tłuszcze - 7,9 g
Jest to bardzo uniwersalny przepis, ponieważ mąkę kukurydzianą możemy zastąpić np. płatkami owsianymi:
płatki owsiane - 120 g
rodzynki - 25 g
mleko 3,5% - 150 ml
izolat białek serwatkowych WPI95D - 20 g
Pozostałe czynności wykonujemy bardzo podobnie. Odpowiednią ilość mleka podgrzewamy, tak aby było ciepłe i rozpuszczamy w nim izolat białek serwatkowych. Rozpuszczony izolat wlewamy do płatków owsianych, dodajemy rodzynki, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min, tak aby płatki na-miękły w mleku.
Omlet smażymy na patelni teflonowej podobnie, jak w poprzednim przepisie. Smażymy na średnim ogniu, tak aby obie strony omleta uzyskały złotobrązowy kolor. Wartość odżywcza omleta z płatków owsianych i izolatu białek serwatkowych:
białko - 38,4 g
węglowodany - 106,55 g
tłuszcze - 13,9 g
Pozdrawiam !
Veko
SKŁADNIKI:
Mąka kukurydziana - 120 g
Rodzynki - 25 g
Orzechy włoskie - 25 g
mleko 3,5% - 150 ml
Izolat białek serwatkowych WPI 95D marki Extensor - 20 g
Odmierzyć 120 g mąki kukurydzianej i wsypać do naczynia. Do wcześniej przygotowanego mleka dodać izolat białek serwatkowych i dokładnie wymieszać. Gdy izolat rozpuści się w mleku, należy wlać go do naczynia z mąką kukurydzianą i dokładnie wymieszać, aż uzyska się jednolitą masę. Po wymieszaniu ciasta należy dodać rodzynki, orzechy włoskie i ponownie wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu. Gdy spodnia część omleta uzyska złotobrązo-wy kolor, należy przewrócić go i podpiec. Gdy omlet z obu stron posiada rumiany kolor, jest gotowy do spożycia.
Wartość odżywcza omleta z mąki kukurydzianej i izolatu białek serwatkowych :
białko - 38,8 g
węglowodany - 128,3 g
tłuszcze - 22,9 g
Jeżeli nie dodamy orzechów włoskich, obniżymy zawartość tłuszczów i wartość odżywcza omleta będzie następująca:
białko - 34,8 g
węglowodany - 124,55 g
tłuszcze - 7,9 g
Jest to bardzo uniwersalny przepis, ponieważ mąkę kukurydzianą możemy zastąpić np. płatkami owsianymi:
płatki owsiane - 120 g
rodzynki - 25 g
mleko 3,5% - 150 ml
izolat białek serwatkowych WPI95D - 20 g
Pozostałe czynności wykonujemy bardzo podobnie. Odpowiednią ilość mleka podgrzewamy, tak aby było ciepłe i rozpuszczamy w nim izolat białek serwatkowych. Rozpuszczony izolat wlewamy do płatków owsianych, dodajemy rodzynki, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min, tak aby płatki na-miękły w mleku.
Omlet smażymy na patelni teflonowej podobnie, jak w poprzednim przepisie. Smażymy na średnim ogniu, tak aby obie strony omleta uzyskały złotobrązowy kolor. Wartość odżywcza omleta z płatków owsianych i izolatu białek serwatkowych:
białko - 38,4 g
węglowodany - 106,55 g
tłuszcze - 13,9 g
Pozdrawiam !
Veko
Cały układ jest tak silny, jak silne jest jego najsłabsze ogniwo.
Pozdrawiam !
--==Veko==--
...
Napisał(a)
Znalazłem jeszcze taki na forum:
100g płatków owsianych /11,9B; 7,2T; 69,3WW/
100g banana /1,1B; 0,2T; 23,5WW/
150g twarogu chudego /29,7B; 0,75T; 5,25WW/
0,2L mleka 0,5% /7,0B; 1,0T; 10,2WW/
+kakao /49,7B; 9,15T; 108,25WW/
Jest cakiem niezły ;], no w każdym razie da się zjeść
100g płatków owsianych /11,9B; 7,2T; 69,3WW/
100g banana /1,1B; 0,2T; 23,5WW/
150g twarogu chudego /29,7B; 0,75T; 5,25WW/
0,2L mleka 0,5% /7,0B; 1,0T; 10,2WW/
+kakao /49,7B; 9,15T; 108,25WW/
Jest cakiem niezły ;], no w każdym razie da się zjeść
Cały układ jest tak silny, jak silne jest jego najsłabsze ogniwo.
Pozdrawiam !
--==Veko==--
...
Napisał(a)
ja robie coś takiego :)
100g banana
50g płatków owsianych
200ml mleka
100ml jogurt
100g białek jajka
100g białego sera
po treningu zamiast sera i bananów dorzucam
100g płatków
40g odżywki 80%
można dodać oliwy z oliwek
oczywiście jbiałka wcześniej ścinam na patelni
polecam
100g banana
50g płatków owsianych
200ml mleka
100ml jogurt
100g białek jajka
100g białego sera
po treningu zamiast sera i bananów dorzucam
100g płatków
40g odżywki 80%
można dodać oliwy z oliwek
oczywiście jbiałka wcześniej ścinam na patelni
polecam
M*A*S*A
...
Napisał(a)
Dzięki serdeczne za wasze przepisy,żebym miał abonament to bym dał wam SOG-a.Jakieś dziwne rzeczy dzieją się na tym forum wysłałem te pytanko 20 stycznia i 5 marca znów się samo wstawiło-jakieś duchy chyba
Polecane artykuły