baczny obserwator
...
Napisał(a)
Obiecał SOGa i nie dał
I tak napiszę, że te sosy nadają się do wszelkiego mięsa z grilla, hamburgerów, a także do wędlin na zimno i jako dipy.
Ten tzatziki jest sosem turecko - greckim, w zależności od regionu są dodawane różne zioła, nieraz listki świeżej mięty. Teraz na diecie robię sobie taki pseudocacyki na twarozku homogenizowanym, z ogórkiem i czosnkiem, kroje na pólplasterki jakąś kiełbaskę czy wędlinę i jem maczając w tym sosie. Sos w 100g ma około 3g weglowodanów, w zalezności od twarozku.
Ja najchętniej robię dwa sosy: tzatziki i majonezowo-keczupowo-czosnkowy.
Aha, i do ciepłego mięsa daje się zimne te sosy :)
I tak napiszę, że te sosy nadają się do wszelkiego mięsa z grilla, hamburgerów, a także do wędlin na zimno i jako dipy.
Ten tzatziki jest sosem turecko - greckim, w zależności od regionu są dodawane różne zioła, nieraz listki świeżej mięty. Teraz na diecie robię sobie taki pseudocacyki na twarozku homogenizowanym, z ogórkiem i czosnkiem, kroje na pólplasterki jakąś kiełbaskę czy wędlinę i jem maczając w tym sosie. Sos w 100g ma około 3g weglowodanów, w zalezności od twarozku.
Ja najchętniej robię dwa sosy: tzatziki i majonezowo-keczupowo-czosnkowy.
Aha, i do ciepłego mięsa daje się zimne te sosy :)
Precz z dietą!!!
...
Napisał(a)
Witam.
Ja mieszkam w Szczecinie i mamy take bary MAK-KWAK z fastfoodami. Podają tam pyszne kebaby z sosem. Czy może ktoś wie jak zrobic takie sosy, polewaja najpierw jakim białym a następnie na sam wierzch czerwony ale to chyba keczup
Ja mieszkam w Szczecinie i mamy take bary MAK-KWAK z fastfoodami. Podają tam pyszne kebaby z sosem. Czy może ktoś wie jak zrobic takie sosy, polewaja najpierw jakim białym a następnie na sam wierzch czerwony ale to chyba keczup
...
Napisał(a)
Bialy to pewnie jakis majonezowy w takich duzych plastikowych butelkach. Zobacz w makro na pewno maja takie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Z tego co wiem oni sami to robią bo za dużo tego zużywają i nie jest to dla nich opłacalne.
A majonez to na pewno tylko co dalej może tam być, jest on trochę rzadki, a nie czuć czosnku
A majonez to na pewno tylko co dalej może tam być, jest on trochę rzadki, a nie czuć czosnku
1
...
Napisał(a)
ciezko cos napisac, chyba ze czytaja to jego pracownicy (baru) najczesciej sa to jednak sosy kupowane. gdyz kto ci bedzie siedizal i robil sos w hurtowych ilosciach ?
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
Prawdę mówiąc mój kolega kiedys pracował w pizzeri jako kierowca i widział jak tam robią swoje sosy,aż się włos jeży na glowie. Brali majonez helmanz dolewali wodę mielili paprykę chili i... mieli sos. wiec wydaje mi się ze mają cos podobnego tylko wiedzą co dodać aby było ok.
1
...
Napisał(a)
Po aferach pare lat temu na pewno nie robia samo
1
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły