pytanie jak w temacie czy licząc białko w diecie wliczamy pochodzenia roślinnego np. z ryżu, płatków owsianych, kaszy gryczanej.
...
Napisał(a)
witam,
pytanie jak w temacie czy licząc białko w diecie wliczamy pochodzenia roślinnego np. z ryżu, płatków owsianych, kaszy gryczanej.
pytanie jak w temacie czy licząc białko w diecie wliczamy pochodzenia roślinnego np. z ryżu, płatków owsianych, kaszy gryczanej.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
jeśli masz dużo zwierzecego mozesz spokojnie wliczać też zwierzęce
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
pewnie chodziło mu o roślinne
Robisz to co zawsze = dostajesz to co zawsze
http://www.sfd.pl/dawid099_/_sylwetka_na_plus-t843897.html
...
Napisał(a)
aTAK JEST
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
nie1 - ciekawe co byś powiedział weganom (a układałem diety wegańskie dla osób aktywnych fizycznie /capoeira/). Trzeba co prawda było mocno pokombinować żeby tak skojarzyć roślinne pokarmy by otrzymać białko pełnowartościowe.
Zwolennicy nie wliczania białek roślinnych z posiłku popatrzeć sobie powinni na wzorzec WHO i porównać wartość aminokwasu ograniczającego np najpierw z samego twarogu, a potem z twarogu z płatkami owsianymi albo makaronem, a zdziwienie byłoby spore.
Białko roślinne wliczamy do diety. Białka uzupełniają się wzajemnie w diecie, zwłaszcza diecie mieszanej, i tak dodając np pokarmów zbożowych do nabiału, otrzymujemy finalnie lepszy aminogram w całym posiłku niż z samego twarogu. Podobnych przykładów jest więcej.
Problemem mogą być posiłki składające się tylko z niepełnowartościowych białek (np galaretka na żelatynie która jest białkiem wyjątkowo ubogim dostarcza protein o wartości biologicznej równej zeru).
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-03 00:25:27
Zwolennicy nie wliczania białek roślinnych z posiłku popatrzeć sobie powinni na wzorzec WHO i porównać wartość aminokwasu ograniczającego np najpierw z samego twarogu, a potem z twarogu z płatkami owsianymi albo makaronem, a zdziwienie byłoby spore.
Białko roślinne wliczamy do diety. Białka uzupełniają się wzajemnie w diecie, zwłaszcza diecie mieszanej, i tak dodając np pokarmów zbożowych do nabiału, otrzymujemy finalnie lepszy aminogram w całym posiłku niż z samego twarogu. Podobnych przykładów jest więcej.
Problemem mogą być posiłki składające się tylko z niepełnowartościowych białek (np galaretka na żelatynie która jest białkiem wyjątkowo ubogim dostarcza protein o wartości biologicznej równej zeru).
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-03 00:25:27
Polecane artykuły