Szacuny
11150
Napisanych postów
51597
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Otóż mam pytanko.
Weźmy sobie tłusta kiełbasę i ugotujmy ja w mikrofalówce.
EFEKT? dużo tłuszczu z niej wycieknie na pewno, ale czy białko które działa regenerująco na mięśnie, straci swpje właściwości?
Szacuny
1419
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
to zależy od czasu ekspozycji na działanie mikrofali, jednak owe straty - przy standardowym podgrzewaniu - są raczej niewielkie bądź żadne, ważniejszym zagadnieniem niz wspomniane straty białka pod czas obróbki kulinarnej - jest wyjściowjego zawartość w produktach takich jak kiełbasa. Kiełbasa może nie być dobrym źrodłem białka. Prędzej jest źrodłem tłuszczu i różnego rodzaju wypełniaczy
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-15 22:24:43