Szacuny
11150
Napisanych postów
51597
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam
Taki nietypowy temat dotyczący jakości i smaku oliwy.
Próbowałem już oliwy hiszpańskiej, włoskiej i greckiej.
Ta hiszpańska zdecydowanie była za ostra jak dla mnie, i z twarogiem paskudnie się to jadło. Włoska nawet znośna, z tym że jej zapach jakiś taki dziwny był. Za to grecka mi smakuje wyborowo :) Jeżeli może się wam w czyms ten temat przydać to chętnie poczytam także wasze opinie.
Z greckiej oliwy polecam Spartę.
A i jeszcze jedno pytanko, jak radzicie sobie ze zgagą, w ciągu dnia znosna, ale w nocy to czasem nie moge spać normalnie. NIe chcę się faszerować jakimiś tabsami na zgage, wiem że są dobre migdały i mleko, ale może macie jeszcze jakieś swoje sposoby ?
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Wiek
32 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
511
Piję oliwę w nocy przed snem i zgaga mnie nie łapie. Tzn oliwa wydaję mi się gorzka i przez chwilę pali w gardle, ale po 2 minutach zapominam że ją wypiłem :) Obecnie piję Primadonnę
Szacuny
0
Napisanych postów
71
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1685
Próbuj szukać artykułów spożywczych, po których nasila się zgaga i je wywalać, u mnie np. był to chleb pełnoziarnisty (może akurat tej firmy, nie wiem na razie nie próbowałem szamać) oraz popijanie w posiłku.
Zmieniony przez - Heroz w dniu 2012-02-06 10:50:39
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Wiek
37 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1139
jeśli chodzi o oliwe to sierra solana ,ybarra to są hiszpańskie ale łagodne i dobre w smaku a co do zgagi siemię lniane w aptekach można dostać w postaci tabletek do ssania pozdro