Poniedziałek - 1 dzień
Śniadanie: filiżanka kawy zabielonej mlekiem, 4 sucharki, 4 łyżeczki niskosłodzonego dżemu, sok z jednej pomarańczy.
Obiad: 150 g pieczonego albo duszonego indyka, 100 g fasolki szparagowej, 60 g ryżu długoziarnistego.
Podwieczorek: średni banan.
Kolacja: 2 jajka na twardo, 100 g ugotowanych brokułów (na zimno), kromka razowego chleba, średnie jabłko.
Wtorek - 2 dzień
Śniadanie: 15 g płatków kukurydzianych ze szklanką chudego mleka, sucharek z łyżeczką dżemu, sok z 1 pomarańczy.
Obiad: 300 g dorsza albo morszczuka w pomidorach, 200 g fasolki szparagowej, ugotowany ziemniak.
Podwieczorek: duży grejpfrut osłodzony 2 łyżeczkami cukru.
Kolacja: 60 g chudej szynki, 100 g marchwi startej z dużym jabłkiem,
bułka grahamka.
Środa - 3 dzień
Śniadanie: 100 g chudego twarożku, 6 biszkoptów.
Obiad: 200 g pieczonego fileta z dorsza z natką pietruszki, 150 g sałatki z pomidorów i cebuli, ugotowany ziemniak, 150 g rozmrożonych owoców.
Podwieczorek: 150 g jogurtu.
Kolacja: 60 g gotowanej wołowiny (na zimno) z 2 łyżeczkami ketchupu, kromka razowego chleba, duży grejpfrut posłodzony 2 łyżeczkami cukru.
Czwartek - 4 dzień
Śniadanie: 3 sucharki, 3 łyżeczki dżemu, filiżanka kawy z chudym mlekiem, duże jabłko.
Obiad: 50 g makaronu, 250 g gotowanych warzyw (marchewki, brukselki i fasolki szparagowej) z dodatkiem łyżeczki oliwy, szklanka kisielu lub galaretki owocowej.
Podwieczorek: 1 biszkopt, sok z 1 pomarańczy.
Kolacja: 200 g ryby po grecku, kromka chleba razowego, gruszka.
Piątek - 5 dzień
Śniadanie: 30 g muesli ze 150 g jogurtu owocowego.
Obiad: 150 g piersi z indyka, duszonego w białym winie, 100 g puree z zielonego groszku, ugotowany ziemniak, jabłko.
Podwieczorek: 150 g rozmrożonych owoców.
Kolacja: 200 g morszczuka gotowanego na parze, skropionego sokiem z cytryny, 150 g sałatki z pomidorów i oregano, bułka grahamka, duże jabłko.
Sobota - 6 dzień
Śniadanie: 2 sucharki, 2 łyżeczki miodu, 150 g jogurtu owocowego, filiżanka kawy z mlekiem.
Obiad:150 g spaghetti z 50 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym) i łyżeczką parmezanu, 200 g sałaty z sokiem z cytryny, szklanka herbaty bez cukru.
Podwieczorek: banan.
Kolacja: 100 g chudej wędliny drobiowej, 200 g ugotowanych brokułów (na zimno), jabłko.
Niedziela - 7 dzień
Śniadanie: filiżanka cappucino, mała drożdżówka.
Obiad: 150 g steku z wołowiny lub pieczonej piersi z indyka, 200 g szpinaku, ugotowany ziemniak.
Podwieczorek: 200 g melona.
Kolacja: 200 g sałatki z pomidorów, kukurydzy, zielonej sałaty i koperku z łyżeczką oliwy oraz 100 g sera feta, kromka razowego chleba.
czy taka dieta nadawała by się ?
Zmieniony przez - Adrianolx w dniu 2012-04-22 18:31:26