Poniżej opis i pytanie
Podczas redukcji zawsze nieunikniony jest pewien spadek masy mięśniowej. Jakie są przyjęte normy dla takiego spadku? Krótko mówiąc ile procent utraty białka w ogólnej redukcji jest ok a ile jest już stanowczo za szybko. Dziękuję za odpowiedzi "najlepiej nic" i inne w tym stylu ;) zdaję sobie z tego sprawę, ale jednak mimo jesli już ta utrata jest to jaką można przyjąć za normę?
Ja redukuję od 3,5 miesiąca (6 sierpnia - 20 listopada). W tym czasie zszedłem z liczbami w nastepujący sposób:
Waga: 95,6 -> 84
Pas: 100 -> 85
Udo: 63 -> 57
BMI: 25,67 -> 22,55
BF: 21,69% -> 13,53% (BF liczone na podstawie wzoru z wagą i obwodem pasa : =((((4,15*B3)/2,54)-(0,082*B2*2,2)-98,42)/(B3*2,2)) ostatnio mam kaliper i pierwszy pomiar wyszedł o około 0,5% większy niż z tego wzoru więc jest on całkiem miarodajny jak na początek redukcji i ociosywanie z grubsza, teraz na te ostatnie kilka % chcę mierzyć dokładniej;) )
Utrata kg: 11,60 kg (w tym: 9,37 fat/2,23 sucha masa)
Wynika z tego że w zredukowanej masie było 80,7% tłuszczu i 19,3% białka.
Bedę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam,
mk
Whatever You are, be a good one.