Do białka już nie będę wracał.
Urozmaicając sobie jadłospis na śniadanie zamiast WPC można zjeść np 400g jogurtu naturalnego/ kefiru naturalnego z płatkami owsianymi w tym połączeniu zachodzi
komplementarność białka
Nie wiem jak obrabiasz płatki owsiane, ale
przeczytaj to warto wiedzieć jak pozbyć się kwasu fitynowego, czy ta metoda tam podana działa nie wiem, do tej pory jedynie moczyłem przez kilka godzin płatki w wodzie (jak podają tak usuwa się jedynie 20%)
Nie wiem czy wyrzucasz żółtka jaj, ale jak tak to nie warto w żółtku jest więcej białka niż w białku jajka, a do tego te tłuszcze wcale nie są złe.
Zamiast kurczaka warto wymiennie stosować rybę. Niektóre nie są drogie, a dostarczają sporo białka.
Produkty odkwaszające masz oliwę, jabłko i pomidor może warto coś jeszcze dorzucić, tu masz
listę produktów odkwaszających organizm.
No i na koniec serek wiejski może być, ale ja serki wiejskie stosowałbym z umiarem (kiedyś w składzie na tych produktach były co najmniej dwa konserwanty wymienione teraz jakoś zniknęły z opakowania, ale pewnie w środku wciąż są) lepiej postawić na
twaróg półtłusty (ponoć półtłusty najmniej przetworzony) polecam łowicki.