Carb Block 2+
Opis
- Korzystnie wpływa na poziom cukru w organizmie
- Zawiera chrom oraz witaminę B3
Carb Block 2+ to preparat zawierające dwa współpracujące ze sobą ekstrakty - ekstrakt z fasoli oraz ekstrakt z morwy.
Wyciąg z fasoli działa jako „neutralizator skrobi” – czynnik blokujący działanie enzymu alfa amylazy, który odgrywa kluczową rolę w trawieniu skrobi. Większość węglowodanów dostarczanych do naszego organizmu to polisacharydy, czyli węglowodany złożone. Są one rozkładane do monosacharydów – cukrów prostych – w większości przypadków do glukozy. Glukoza jest dostarczana do wątroby, gdzie ulega przemianie w glikogen. Spożywanie posiłków obfitych w węglowodany powoduje, że wątroba przekształca glukozę w tłuszcz i odkłada go w tkance tłuszczowej.
Wyciąg z fasoli hamuje działanie alfa amylazy, dzięki czemu zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie, lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość węglowodanów, które zostałyby przekształcone w tkankę tłuszczową. Zawarta w wyciągu z fasoli fasolamina jest związkiem o naukowo i klinicznie potwierdzonych właściwościach polegających na hamowaniu trawienia skrobi, znajdującej się w takich produktach spożywczych jak np.: ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza. Wyciąg z fasoli nie blokuje trawienia i wchłaniania tłuszczy oraz innych węglowodanów.
Zalecane dawkowanie
2 kaps dziennie przed posiłkiem.
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE Carb Block 2+
Porcja 2kap.
Ilość porcji w opakowaniu 30
Opakowanie 60kaps
Zawartość jednej porcji zaw:
Carblite 500mg
Chrom 60 ug
Wyciąg z morwy 300 mg
Witamina B3 8mg
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]