SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jakiś sos do kaszy gryczanej/ryżu brązowego

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 21522

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 87 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4839
Siemanko :)
Ja jestem uzależniony od takiego sosiku:
150 gramów pomidora, kroję w kostkę i wrzucam do garnka. Dolewam odrobinkę wody i pod przykryciem go duszę, aż całkowicie rozmięknie. Przerzucam to do jakiegoś wyższego naczynka, do tego łyżeczka koncentratu pomidorowego i blenduję. Z powrotem wlewam do garnka, dodaję 2 - 3 słodziki, łyżkę stołową papryki słodkiej, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę bazylii otartej, czasem czosnek, oregano, curry, co do głowy wpadnie. Sól, pieprz i gotuję mieszając. Ugotowaną kaszę, ryż, makaron wrzucam do garnka z sosem i fajnie się wszystko skleja (ryż+sos lub kasza+sos). Naprawdę wychodzi to baardzo dobre :)
Tu akurat fotka z pulpetami drobiowymi, ale tak to mniej więcej wygląda. Można to sobie na talerzu "uklepać" i nic się nie rozjeżdża na boki :D
Pozdrawiam :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 188 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3410
Miałem również problem z brakiem "poślizgu" w pożywieniu. Jest fajny przepis na jogurt naturalny z łyżeczką musztardy. Szybko i przypadło mi do gustu jak jedzenie za suche.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 958 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7761
j.w ja również z jogurtem robie ;) najczęściej z czosnkiem i ziołami
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Żelatyna spożywcza źródłem białka?

Następny temat

Jajecznica na owsianym talerzu

forma lato