...
Napisał(a)
Witam,chcialbym sie dowiedziec jak najzdrowiej a w tym smacznie przygotowac piers z kurczaka,smazyc na oliwie,bez panierki,lekko doprawiajac sola,pieprzem i oregano? Moze lepiej gotowac? I czy jajecznica na masle,lekko solona jest dobra czy to raczej zabojstwo?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jajecznica najzdrowsza bedzie bez tłuszczu niestety , jakas patelnia dobra i tyle :) doprawic do smaku z solą bardzo sie pilnowac. Namałym ogniu piers na małej ilosci oliwy z oliwek jak najbardziej zdrowo a czy zmacznie to juz kwestia przyprawienia i soczystości by za suchy nie był.
...
Napisał(a)
Smażyć na smalcu/maśle klarowanym/oleju kokosowym .
Nasty co do jajecznicy zależy od Twojego bilansu .
Pozdrawiam
Nasty co do jajecznicy zależy od Twojego bilansu .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia.
Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
...
Napisał(a)
Tłoczony na zimno tylko do sałatek więc po co polecasz do smażenia ?
...
Napisał(a)
Racja przepraszam zagalopowałem sie rafinowany do smażenia ale wiadomo dla zdrowia niekorzystny, tłoczony na zimno nie ze względu na niski punkt dymienia i podatność na rozkład wielonienasyconych kwasów tłuszczowych pod wpływem wysokich temp. Choć nawet czesto można sie spotkac z opiniami że nie powinno sie na oliwie z oliwek smażyć ze względu na jej dość niski punkt dymienia i możliwość przegrzania jej. Ale na małej ilości na małym ogniu nie powinien to byc problem.
Polecane artykuły