A więc odrazu do rzeczy, potrzebne będą:
- Łosoś świeży
- 5-6 pieczarek
- cebula
- liść laurowy
- majeranek, bazylia, czosnek w proszku, kolendra
- odrobinka masła do smaku
A więc łososia solimy (ja używam trochę kucharka zamiast soli) pieprzymy, posypujemy czosnkiem i majerankiem i zostawiamy na chwile na boku.
Teraz posiekane na male kawałeczki pieczarki i cebule wrzucamy na patelnie z odrobinka oliwy i podsmażamy tak żeby pieczarki były miękkie.
Teraz najtrudniejsza rzecz, bierzemy folie aluminiowa i składamy ją tak jak na zdjęciach poniżej, jak już mamy folie to smarujemy dól naszego pojemniczka z folii odrobina oliwy żeby łosoś sie nie przypalił od dołu i rozsmarowujemy pacem po całym spodzie.
Teraz wkładamy łososia do folii i posypujemy wcześniej rozgniecioną kolendrą, kładziemy kilka liści laurowych i przykrywamy całego łososia pieczarkami.
Urywamy większy kawałek folii, zawijamy całość i wrzucamy do piekarnika na 200 stopni na 15-20 minut.
Jak już się upiecze to wyciągamy liście laurowe i dajemy na gore odrobinkę masła do smaku.
Ja jem zawsze z ryżem ale można do tego zrobić co kto lubi
Jak sie podoba to moge dać więcej przepisów