Składniki:
- 30g wafli ryżowych (3 wafle) najlepiej z brązowego ryżu
- 200g białka jaj
- przyprawy (sól/vegeta, pieprz, papryka, czosnek)
Wykonanie:
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę, kruszymy wafle ryżowe i dodajemy je jak i przyprawy do ubitych białek. Delikatnie mieszamy, smażymy na małej ilości oleju (ja na pamie), na dość małym gazie pod przykrywką.
Gotowe :).
Jak dla mnie naprawdę bardzo smaczne, szybkie, proste danie. Do tego prawie 0 tłuszczu. Reszta zależy od dodatków, omlet to tylko baza.
To moje omlety:
1. Omlet piersią wędzoną, polędwiczką wieprzową, ogórkami i pomidorami, posmarowany odrobiną musztardy
2. Z kurakiem, musztardą, sałatą, pomidorem, marchewką
Pod zdjęciami wartości odżywcze 1 takiego omleta/u
Zmieniony przez - easyriderr w dniu 2014-06-04 02:10:50