Trzeba doprecyzować termin krótkotrwałe smażenie, chyba na jednym ze szkoleń podajże była mowa o tym ze krótkotrwałe to jest do ok 30 min, więc taki czas spokojnie starczy do usmażenia kuraka na oliwie z oliwek, a tak to polecam masło klarowane, pół kilo ok 13 zł.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11150
Napisanych postów
51595
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Racja, powinienem dodać to jako dodatkową informację w pierwszym poście; ważę 90kg, wzrost 186cm. Wyniki w poprzednim poście wypisałem po wyliczeniu używają tego kalkulatora https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html Skoro mam dać 4,5g/kg wagi ciała to wychodzi jakieś 409,5kc także kalkulator zdecydowanie coś miesza lub ja źle ustawiam. Wezmę więc 4,5g/kg węgli oraz 2g/kg białka (i może 1g/kg tłuszczu) jako wyznacznik i udoskonalę swoją dietę mając również na uwadze powyższe wskazówki.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17714
Napisanych postów
132225
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460954
kalkulator żaden nigdy Ci nie wyliczy tyle mam jeść i już, po jakimś czasie sam dojdziesz czy przyjęty rozkład jest prawidłowy, mozesz tak daj napisałeś BTW 2-1-4,5
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11150
Napisanych postów
51595
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tylko, że aż taka rozbieżność? Cóż, na początek przyjmę tak jak napisałem i wtedy stopniowo będę zwiększał lub optymalizował w razie konieczności. Dzięki wszystkim za pomoc :)
Szacuny
0
Napisanych postów
69
Wiek
31 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
569
Mi też kalkulator znacznie zawyżał zapotrzebowanie, przy czym gabarytowo i wiekowo wyglądam bardzo podobnie do Ciebie. Ćwiczę 2 godziny dziennie 3 razy w tygodniu, a i tak w kalk. zaznaczyłem "wysiłek umiarkowany" czyli 1-2 ćwiczeń/tydzień. I generalnie również dostosowałem sobie dietę do BTW 2-1-4,5.
mam takie pytania:
1. Czy dodanie do jadłospisu oliwy z oliwek wiąże się ze spożyciem jej po podsmażeniu jakiegoś mięsa na patelni czy w jakiś inny sposób?
2. Skyler, napisałeś, że po zamienieniu 1 porcji kurczaka z rybą zyskałeś około 70g białka w diecie. Możesz mi napisać co to za tajemnicza ryba?
Zmieniony przez - RadioKoksu w dniu 2014-07-02 00:24:54
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17714
Napisanych postów
132225
Wiek
40 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460954
Masz pytania pytaj w pojedynczych pytaniach a nie u kogoś w temacie 1 jak smażysz na oliwie to ją dodajesz do kalkulatora 2 tu nie ma czarów, dowalił z 300-400g ryby i ma 70 g białka
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11150
Napisanych postów
51595
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nawiązując do Twojego pytania RadioKoksu, aby 'odzyskać' te ~70g białka, musiałem dodać kilka gramów do reszty posiłków w tym dniu np. ze 150g do 200g piersi z kurczaka, większa jajecznica itp. Średnio przepadam za rybami i samo zjedzenie 200g wędzonej makreli to jest dla mnie wyczyn a co dopiero 300g lub 400g :)