Proszę o pomoc w korekcie diety pod redukcję tkanki tłuszczowej w moim przypadku.
Ankieta:
Płeć : mężczyzna
Wiek : 28
Waga : 85
Wzrost : 176
Obwód klatki : 102
Obwód ramienia : 35
Obwód talii : 100
Obwód uda : 62
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 30%
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu FBW (Mawashi wersja latwiejsza), w DNT Biegi (30+ minut)
Odżywianie : do tej pory 3 posiłki, nadmiar piwa
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : skłonności do nadciśnienia
Preferowane formy aktywności fizycznej : trening w domowych warunkach, bieganie, trening z wykorzystaniem ciężaru ciała
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : nie
Stosowane wcześniej diety : ponad 5 lat temu "dieta" kopenhaska i Dukana, od tego czasu nic.
Zgodnie z powyższym, właśnie rozpocząłem trenowanie celem zrzucenia pokładów tłuszczu.
Trzy dni w tygodniu wykonuję FBW by Mawashi, wersja łatwiejsza a w DNT biegam poczynając od 30 minut i zwiększając ten czas.
Szczegóły w dzienniku: tutaj
Na podstawie podwieszonych artykułów obliczyłem swoje zapotrzebowanie oraz bazowy rozkład BWT:
Następnie za pomocą kolejnych porad ułożyłem bazowy zarys diety (nie wliczałem warzyw i owoców):
Pytania do szanownych kolegów:
1. Jak to wygląda i co należałoby zmienić.
2. Zapotrzebowanie nie jest "ucięte" w ogóle. Czy powinienem to zrobić, w jaki sposób i o ile kcal ?
3. Trening, zgodnie z oznaczeniem w powyższej diecie oraz w informacji w dzienniku przeprowadzam z przyczyn organizacyjnych zawsze rankiem o godz. 05:00 zaraz po pobudce bez posiłku przed. W związku z tym być może coś w powyższej rozpisce wymaga dostosowania do tej sytuacji ?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Czarek