Dziękuje za odpowiedź,
trening mam dostosowany pod siebie(rozumiem, bardzo rzadko to wypala jednak czuję się na nim bardzo dobrze, zobaczy jak z przyrostami przez okres jednego miesiąca, będzie lipa to podłapie pewnie Forfited Iron).
1.Wartości białka 2,3 - 2,5 podałeś dla beztłuszowej masy czy ogólnie do bilansu?
Jeżeli dla normalnej masy ciała to planuję te 2,5 dać w dzień bez treningu(gdzie WW do 70g) a wartość 2,2 w DT(WW 130g) -
Wartości te, które podaję są przybliżone, nie mierze co do grama i czasem wpadnie więcej/mniej, jednak w tych okolicach
2.Węgle po treningu spożywam od razu z białkiem i kreatyną mono(odpowiednio 90g glukozy, 40g białka WPC(nie mam obecnie WPI), 10g mono).
Gdy trenuję nogi, wtedy po treningu spożywam tej glukozy 60g(w dzień WW do 100)
Glukoza ma w zasadzie największy indeks INSULINOWY(nie licząc maltozy), to mnie przekonuje bardziej niż lody czy winogrona.
Ogólnie sporo osób twierdzi iż unikać tłuszczy przy spożywaniu kreatyny.
U mnie trening trwa około 2h, więc chyba nie powinienem czekać z glukozą białkiem i kreatyną ok.1h po treningu?
3."" tutaj mnie nie zrozumiałem
albo ja Ciebie do konca
na IF nie da sie zrobic masy jesli cała uczta trwa 2h
uczta
nie okres po treningu
minimum optymalne wydaje sie byc 8-10h
ogólnie ciezko buduje sie mięśnie na IF
do zbudowania mięśni potrzeba cos więcej niz same kcal
bez doświadczenia w próbach z dieta IF
stosowanie IF na masie wydaje się byc imo ryzykiem
wielu mysłało że im sie uda zrobic czystą masę,90% z nich sie pomyliło ""
Może mnie źle zrozumiałeś, napisałem dość niewyraźne.Nie planuję wcale IF, po prostu moje pytanie brzmi czy maksymalnie wydłużać okno jedzenia(skoro w oknie na IF bardzo krótkim się nie da)- rano o 8 śniadanie i 22 ostatni - czy bez znaczenia gdyby wpadało śniadanie o 10 i ostatni posiłek o 20?Podobno ilość posiłków nie ma znaczenia 3 czy 5?Więc starać się jeść 6 posiłków mniej/więcej po równych BTW czy to także obojętne?
4.Co do źródła tłuszczy - jem głównie :jajek(praktycznie codziennie jajecznica z 6-7 jaj), masło(do jajecznicy jajek), śmietankę 30% 200 dziennie(ubita ze słodzikiem 6 szt i aromatem waniliowym do ciasta- polecam, poezja!),
smalec do smażenia mięsa, tłuszcze z mięs(karkówki, boczku, wątróbki), ser żółty, wiórki kokosowe(sporo błonnika, mało WW), co 2-3 dni orzechy włoskie.
Jak widać w większości nasycone(napewno ponad 70% ), czy to jest ok?Niektórzy twierdzą iż na diecie tłuszczowej mają przeważać nasycone bo są najlepszym źródłem tłuszczu a wielonienasyconych najlepiej unikać(na pewno nie stosować dodatkowo - oprócz DHA)
Pozdrawiam
edit: Po treningu stosowałem kiedyś takie combo : 40g glukozy, 40g żelek i 40g daktyli - wszystko z bardzo wysokim IG, teraz jakoś wchodzi sama glukoza ale jutro chyba skuszę się na żelki :P
Zmieniony przez - mkzord w dniu 2014-08-03 21:46:12