Live is too short to be small
...
Napisał(a)
Robię placaka , jajka + płatki owsiane górskie. Czy mogę skażyć to na osełce 82% biedronki ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
masło to najgorszy wybór do smażenia! albo klarowane masło, albo oleje rafinowane, np. olej palmowy, czy rafinowany rzepakowy.
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Nie jest najgorsze :)
do takie krótkiego smażenia świetnie się nada
owszem najlepsze byłby olej kokosowy, czy GHEE ale nie ma co popadać w ortodoksje
do takie krótkiego smażenia świetnie się nada
owszem najlepsze byłby olej kokosowy, czy GHEE ale nie ma co popadać w ortodoksje
...
Napisał(a)
popuriNie jest najgorsze :)
do takie krótkiego smażenia świetnie się nada
do krótkiego i owszem, ale to wyższych temperatur raczej nie bardzo, no chyba że zależy nam na pogorszeniu zdrowia (of kors po latach). Ja gdy robię placka z płatków owsianych to smażę go co najmniej z 5-6 minut z jednej strony i na drugiej kolejne 2-3 mi. w przybliżeniu daje mi to około 10 minut smażenia i 10 minut w ponad 100 stopniach to nie jest dla mnie krótkie smażenie, dlatego odradziłem masło. Ale na zasadzie podgrzania, bądź bardzo krótkiego smażenia, typu jajecznica, jak najbardziej.
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
No właśnie zależy jak kto długo robi i jak często dany posiłek :)
ale ogólnie smażenie nie jest polecaną formą obróbki kulinarnej
ale ogólnie smażenie nie jest polecaną formą obróbki kulinarnej
...
Napisał(a)
popuriale ogólnie smażenie nie jest polecaną formą obróbki kulinarnej
to na pewno, jednak trochę smażenia, trochę gotowania, trochę pieczenia i wszystko się równoważy, jak w przyrodzie
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Nada się, ponieważ białko jaja ścina się w temp xx. Ewentualnie "miks" masła oraz smalcu i można smażyć w wyższej temperaturze.
Polecane artykuły