Do rzeczy, co nam będzie potrzebne na 3-4 porcje:
-600g twarogu chudego
-120 g mieszanki orzechów, migdałów (opcjonalnie wiórki kokosowe)
-200g jogurtu typu greckiege
-aromat waniliowy
-słodzik
-żelatyna
Na samym początku mielimy blenderem orzechy na w miare drobne kawałki/pyłek. Potem dodajemy twaróg i jogurt grecki i wszystko blendujemy. Potem dodajemy aromat waniliowy (ja dałem ok. 15 kropli) tylko nie za dużo bo wyjdzie gorzki!!! Następnie dodajemy słodzik, ale to już wedle upodobań :) W międzyczasie do szklanki dajemy ok, 4 łyżeczek żelatyny i zalewamy 100 ml gorącej wody i dokladnie mieszamy. Rozpuszczoną żelatyne dodajemy do masy i dokładnie blendujemy raz jeszcze. Przelewamy do wąskiej blaszki/formy silikonowej i odstawiamy na pare godzin do lodówki. Następnie szamamy :D
Fotki:
BTW