Ciasto jest miękkie,wilgotne,piernikowe i w mojej wersji niesłodkie,dlatego polecam polać je polewą z odzywki 1:1 lub dla reszty rodzinki posmarować dżemorem
Składniki:
-1kg. startej dyni
-1 szklanka mąki owsianej
-1 łyżka przyprawy do piernika
-10 jaj (oddzielone białka od żółtek)
Przygotowanie:
1.Dynię ścieramy na tarce,oczka do warzyw.
2. Białka jaj ubijamy na szytwno,następnie zmniejszamy obroty i dodajemy stopniowo żółtka ,mąkę i przyprawę.
3.Do masy dodajemy startą dynię ,mieszamy całość łyżką.
4. Formę smarujemy tłuszczem lub spryskujemy PAMem.
5.Pieczemy ok.45-50min. z termoobiegiem w 170st.C
Wartości:
B:88,6
T:62,5
W:129,0
Błonnik:35,1
Kcal:1378
Wartości dla jednego kawałka (wychodzi 12):
B:7.4
T:5.2
W:10.75
Błonnik: 2,9
Kcal:114.8
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html