Składniki:
- 120g śledzia solonego (z beczki)
- 2 małe cebule
- 5g tłuszczu kokosowego (lub innego do smażenia)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 40g suszonej żurawiny
- sól,pieprz,listek laurowy,kilka łyżek wody
Przygotowanie:
1. Żurawinę zalewamy wrzątkiem na ok.2cm.powyżej
2.Śledzia przepłukujemy na sitku i kroimy w małe kawałki.
3.Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na tłuszczu,dolewamy ok.6 łyżek wody,koncentrat,przyprawy,liść laurowy oraz żurawinę wraz z wodą w której się moczyła.
4.Całość dusimy ok.15min.
5.Patelnie zdejmujemy z ognia,dorzucamy śledzia,mieszamy i przekładamy do pojemnika który powinien poleżeć w lodówce kilka godzin.
6.Smacznego !
Wartośći :
Kcal:440,6
B: 23,9
W:32,8
T:23,8
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-11-20 16:08:59
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html