Zwróciłam uwagę że też lubicie ostre sosy i często się o nie pytacie,więc proszę Szybki,łatwy,niedrogi i super smaczny przepis na sos do wszelakich potraw W zależności od tego jakich papryczek użyjecie,taka też wyjdzie Wam ostrość sosu.
Składniki:
- ok.250g.suszonych papryczek chili
- 2 łyżki oliwy
- 5 ząbków czosnku
- łyżka soli
Przygotowanie:
1.Papryczki zalewamy wodą aby zmiękły.
2.Odcedzamy z wody,wrzucamy do miski i miksujemy na gładko z czosnkiem,solą i oliwą
3.Uzyskaną pastę smażymy na patelni przez ok.15min.
4.Przekładamy do umytego i osuszonego słoiczka i odwracamy do góry nogami do ostygnięcia.
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-11-22 18:39:42
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html