No to gromadzimy sobie:
-150 sera żółtego
-200 fety light
-pół kg brukselek
-pół kg kartofli
-dwa jajka
-łyżeczka papryki wędzonej
-sól, pieprz
-100ml śmietany 30%
-pomidorki
Zaczynamy.
-brukselki i kartofle rozdrabniamy i gotujemy
-jajka, śmietanę, sól, pieprz, paprykę blendujemy
-ser trzemy na grubych oczkach
-fetę kroimy w kostkę
-ugotowane warzywa przekładamy do brytfanki i zalewamy masą śmietanową
-zapiekamy w 200 stopniach ok 15 min
-następnie wrzucamy na górę sery i zapiekamy ponownie ok 10 min
-sypiemy ziółkiem, ja dałem bazylię i mamy szybkie i skuteczne danie na sylwestrinnio
Można rownież dać zmielone mięso i np zalać sosem pomidorowym.
Możliwości wiele, wiec kombinować!