Danie znakomicie sprawdzi się np na sylwestra jest naprawdę pyszne a przy okazji zdrowe..
Składniki:
Pierś z indyka ( lub kurczaka ja użyłem indyka ): 200g
łyżka miodu pszczelego: 40g
Kukurydza słodka: 130g
dwie łyżeczki majonezu: 20g
dwie łyżeczki śmietany 12%: 18g
ryż( u mnie parabolied):200g
Przyprawy:
curry,pieprz, sól, czosnek
Sposób przygotowania:
Oczyszczamy naszego indyka lub kurczaka i kroimy go w kosteczkę. Następnie dodajemy przyprawy ( curry, pieprz, sól) i wrzucamy na patelnie, przy okazji nastawiamy wodę na ryż ;). Gdy indyk/kurczak się nam podsmaży dodajmy łyżkę miodu który doda pyszną miodową powłokę na naszego indyka/kurczaka. Chwilkę to razem smażymy tylko tak żeby nie przypalić na minimalnym ogniu, następnie dodajemy kukurydze i smażymy to wszytko na minimalnym ogniu przez chwilę doglądając czy nic nam się nie przypala..
Za ten czas robimy nasz sos, dodajemy dwie łyżeczki majonezu i śmietany następnie kroimy na drobno czosnek, dodajemy pieprz i wszytko razem mieszamy.
Wystarczy już tylko podać wszytko na talerz i jeść
Czas przygotowania jest naprawdę krótki, a smak... idealny
Nasze makro:
Węglowodany:246g
Białko:64g
tłuszcz:22g
kcl:1436
Można to rozłożyć na dwa posiłki, zrobiłem tak lecz gdy zjadłem pierwszą część było takie pyszne a ja byłem również bardzo głody więc zjadałem wszyto naraz Polecam sprawdzić bardzo szybki w przygotowaniu, pyszne i zdrowe. Pozdrawiam!
SIŁA PSYCHIKI DAJE WYNIKI !!!