Historia masła orzechowego w formie dostępnej na rynku rozpoczyna się przy końcu XIX wieku. Wówczas naukowiec, znany głównie z opracowania technologii wytwarzania płatków kukurydzianych, John Harvey Kellogg, poszukując alternatywnych źródeł białka w diecie, opracował i opatentował w 1895 r. metodę produkcji masła orzechowego
(...)
Podane powyżej wartości stanowią jedynie ogólną informację dla konsumentów, w szczególności sportowców, na temat białek, tłuszczów, witamin, makro- i mikroelementów zawartych w naturalnym maśle orzechowym, a także potencjalnych korzyści lub zagrożeń związanych z tym produktem. Często jednak, gdy mamy dostęp do szerokiego asortymentu kremów, których podstawę stanowią orzechy, nie wiemy, który wybrać, aby był najbardziej odpowiedni dla naszego organizmu. I w tym momencie nasuwa się konkluzja…
(...)
W dobie rozwoju myśli technologicznej, ale także poszukiwań alternatywnych, naturalnych źródeł substancji odżywczych, rynek zalewany jest różnego rodzaju specyfikami o podobnej do masła orzechowego konsystencji, wytwarzanych z innych orzechów i nasion, np. z migdałów, kokosa, orzechów włoskich czy laskowych, nasion słonecznika czy sezamu. Posiadają one
(...)
MASŁO ORZECHOWE pod lupą
cały artykuł do przeczytania w 31. numerze magazynu Perfect Body w sprzedaży na początku stycznia 2015 w:
salonach prasowych Kolporter, Empik oraz RUCH,
punktach Perfect Body Center,
najlepszych sklepach z suplementami diety i odżywkami dla sportowców,
prestiżowych klubach fitness.