Potrzebujemy:
1. pieczarki - 1000 g
2. pierś z kurczaka - 500 g
3. schab wieprzowy - 500 g
4. cebula - 300 g
5. papryka konserwowa - 400 g
6. ogórki konserwowe - 300 g
7. koncentrat pomidorowy - 50 g
8. jajo kurze - 2 sztuki
9. płatki górskie, zmielone - do obtoczenia
Przygotowanie.
Mięso mielimy, mieszamy z jajkami. Przyprawiamy jak kto lubi. Obtaczamy w zmielonych płatkach
i podsmażamy. Pieczarki tniemy w plastry i dusimy razem z cebulą. Ogórki i paprykę tniemy w paski. Wszystko wrzucamy do garczka i dusimy. Pod koniec dodajemy koncentrat i znowu dusimy. Ciężko określić czas:D powiedzmy do momentu aż klopsiki będą gotowe;)
Smacznego:)
~B276 W56 T57