* 6 jaj
* 200g mielonych migdałów
* 0k. 500g mandarynek (u mnie 513g)
* 50g odżywki białkowej - żeby dodać słodyczy
* szczypta sody oczyszczonej
Przygotowanie:
1. Umyte mandarynki wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy w skórkach do miękkości (ok.1,5h)
2. Ugotowane mandarynki pozostawiamy do ostygnięcia, usuwamy pestki z mandarynek i mielimy na gładką masę miąższ i skórki
3. Ubijamy jajka, dodajemy migdały, odżywkę białkową i sodę
4. Do ciasta dodajemy zmielone mandarynki i dokładnie mieszamy
5. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie mała keksówka)
6. Pieczemy przez ok. 60min w temp. 190stopni - do suchego patyczka
Smacznego
Rozkład B/T/W: 122,6/ 137/ 68 kcal: 1995,6