...
Napisał(a)
Witam,moje pierwsze pytanie odnosi się tego czym mogę zamienić twaróg w diecie.Mam zalecenie aby unikać mleka bo oprócz tego że jest tam białko to w sumię nic poza tym no i jest tam od groma kazeiny na którą akurat mój organizm (ale podejrzewam że sporej liczby ludzi) nie nie ma zapotrzebowania ,a nadmiar nie jest zbyt zdrowy a nawet szkodliwy.Tak więc twaróg raczej odpada(bo z takich mlecznych produktów tylko to jem) ,znaczy napewno jest lepszy od czystego mleka ale to jednak nadal produkt mleczny tak więc prosiłym o porady na co mógłbym to zamienić?Twaróg jem na noc i nie wiem który owoc/warzywo czy cokolwiek innego zawiera prawie samo białko,bo wolałbym unikać węgli a zwłaszcza tłuszczów na noc.Jeśli ktoś zna takowe produkty które można zamienić na twaróg i które są oczywiście lekkostrawne to proszę pisać.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Twaróg zamieniasz wszystkim co ma białko, moze to być drób, wołowina, chuda wieprzowina, podroby wątróbka serca, nerki, ryby., jaja. prosto i szubko to śledzik.
Warzywa owoce nie zawierają białka, jakieś śladowe ilości.
Warzywa owoce nie zawierają białka, jakieś śladowe ilości.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Hmm no dobrze tylko że większosć tych co wymieniłeś tj :drób, wołowina, chuda wieprzowina, podroby wątróbka serca, nerki,jaja,śledź nie nadają się na ostatni posiłek(mój wychodzi ok.23-24 ,2 godziny przed snem)bo zawierają sporo tłuszczy no i nie są zbyt lekkostrawne.Ma ktoś inne propozycje?Dodam bo zapomniałem na początku że z ryb proszę nie podawać tuńczyka który jest oczywiście genialnym rozwązaniem w moim przypadku bo tam jest praktycznie samo białko,jednak w ciągu tygodnia jem go naprawdę sporo więc tak na codzień nie dałbym rady go jadać bo by mi się przejadł i nie chciałbym go później tykać a to naprawdę dobra rzecz w diecie.Jakie ryby jak już?Bo ze świeżymi ,będzie problem a znowu wędzone są strasznie tłuste,no chyba że jeszcze coś jest podobnego do tuńczyka co prawie samo białko ma ale inne jakieś produkty oprócz ryb jeśli ktoś zna i poleca proszę pisać.
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-09 21:26:19
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-09 21:26:19
...
Napisał(a)
a dla czego się nie nadają śledzik jak nabardziej białko+ tłuszcze, nie wiem czego się obawiasz w tłuszczach, na pewno lepiej sledzika strawisz niż twaróg. Tunczyka sporo nie jedz i innych puszkowanych ryb, tunczyk jest przereklamowany i drogi jeśli siękupuje dobrego, puszka ok 4-5 zł bo te rozdrobnione to lipa. Jeśli się boisz o nocny katabolizm i wyczytałeś że tzreba zjeść twaróg to się naczytałęś jakichś staroci, nauka cały czas idzie do przodu i podejście w odżywianiu się cały czas zmienia, za jakiś czas mozliwe że to oc teraz uważamy za dobre za jakiś czas wyjdzie że to jest złe podejście.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Czyli tak na noc trochę tłuszczy można dawać?A i co do tego śledzia to może być taki domowy robiony w sosie pomidorowym itd.?A tuńczyka kupuje zazwyczaj za 6-7zł a czasami jak znajdę to biorę king oscara za dychę xD.Więc chyba jest ok, ale też wiem że właśnie żeby z nim nie przesadzać głównie dlatego że są to w większości łowione te stare tuńczyki i wsadzane do puszek a jak wiadomo im starszy tym gorzej bo ma więcej ciężkich metali(a zwłaszcza rtęć) dosyć szkodliwych .
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-09 22:36:33
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-09 22:36:33
...
Napisał(a)
To drogi tunczyk w tej cenie masz już dobre mięso wołowe, jkaiś antrykot rotbraf.
Jak śledzia sam robisz w pomidorach to ok, ale te sklepowe gotowce omijaj koreczki itp, jedynie ze sklepu płaty śledziowe i sam robisz. Mozesz sobie sałatkę zrobić, sledzika pokroić dać groszku, cebulki, ogórka kiszonego.
Jak śledzia sam robisz w pomidorach to ok, ale te sklepowe gotowce omijaj koreczki itp, jedynie ze sklepu płaty śledziowe i sam robisz. Mozesz sobie sałatkę zrobić, sledzika pokroić dać groszku, cebulki, ogórka kiszonego.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie wiem skąd ten nieuzasadniony pogląd,że w mleku oprócz białka nic nie ma.
http://www.mir.krakow.pl/resources/articles/8281/Wartosc odzywcza_mleko_i_przetwory_mleczne.pdf
Pozdrawiam.
http://www.mir.krakow.pl/resources/articles/8281/Wartosc odzywcza_mleko_i_przetwory_mleczne.pdf
Pozdrawiam.
rower1
...
Napisał(a)
Pewna ilosc kalori z tluszczy i wegli jak najbardziej na noc , w nocy organizm sie regeneruje wiec tez potrzebuje energi i tak najwazniejszy jest tu bilnas dzienny kalori... jezeli masz w makro miejsce to smialo mozesz miec dawac je w ostatnim posilki... a tluszczy sie tak nei boj bo organizm tez ich potrzebuje . Tkanka tluszczowo nie powstaje z tego tluszczu co jesz tylko z nadmiaru energi..
...
Napisał(a)
rower1Nie wiem skąd ten nieuzasadniony pogląd,że w mleku oprócz białka nic nie ma.
http://www.mir.krakow.pl/resources/articles/8281/Wartosc odzywcza_mleko_i_przetwory_mleczne.pdf
Pozdrawiam.
Znaczy mi chodziło tylko o krowie mleko.Kozie i te inne co tam są jak najbardziej,ale jan ie mam niestety dostępu do świeżego koziego ani oscypków i jedynie raz na jakiś czas uda mi się skądś tam zdobyć.A krowie to jedynie dobrze smakuje jak dla mnie i powinno być podawane jak już innym zwierzętom nie ludziom .No ale są różne zdania na ten temat,napewno taki alergik jak ja nie powinien wgl tego tykać.
A skoro już przy mlekach jesteśmy to co myślicie o mleku kokosowym.Dobre ono jest?I jak już to jak go spożywać tzn. do czego dodawać lub co zrobić z niego?
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-10 20:04:49
...
Napisał(a)
Mam kolejne pytanie ,chodzi o to czy jak robię przykładowo bitki z indyka(może być to również pierś z kurczaka lub cokolwiek innego)to czy zdrowo jest robić jednocześnie sos razem z nimi.Bo robię to następująco:najpierw trochę podduszam bitki a następnie dodaję sos który skłąda się z :
ok.2-3łyżek stołowych oliwy z oliwek
czosnku
cebuli
przypraw
trochę wody(żeby zajął większą objętość)
I razem z tym sosem jeszcze trochę podduszam no i gotowe.Sos następnie dodaję sobie np.do kaszy/ryżu.Lubie tak robić ponieważ sos ma później bardzo dobry mięsny smak no ale nie wiem czy lepiej z tego nie zrezygnować.
I odrazu drugie pytanie to czy ryż brązowy jeść lepiej ugotowany czy można sobie jeszcze po ugotowaniu trochę podsmażyć?
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-13 14:39:16
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-13 14:41:21
ok.2-3łyżek stołowych oliwy z oliwek
czosnku
cebuli
przypraw
trochę wody(żeby zajął większą objętość)
I razem z tym sosem jeszcze trochę podduszam no i gotowe.Sos następnie dodaję sobie np.do kaszy/ryżu.Lubie tak robić ponieważ sos ma później bardzo dobry mięsny smak no ale nie wiem czy lepiej z tego nie zrezygnować.
I odrazu drugie pytanie to czy ryż brązowy jeść lepiej ugotowany czy można sobie jeszcze po ugotowaniu trochę podsmażyć?
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-13 14:39:16
Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-13 14:41:21
...
Napisał(a)
Masz od tego odpowiedni temat w dziel Kuchnia SFD , ogranicz spam .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Polecane artykuły