(ilość zależy od własnych preferencji,ja zazwyczaj robię ''na oko'')
makaron pełnoziarnisty,
mieszanka owoców morza (np. z Biedronki),
szpinak mrożony,
cebula,
pomidor,
ser żółty np.edamski,
jogurt naturalny lub serek wiejski,
przyprawy wedle uznania (np.czosnek,pieprz,lubczyk,zioła prowansalskie)
Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Szpinak i cebulę podsmażyć na patelni teflonowej.Kiedy puści sok dorzucić pokrojonego pomidora i dolać odrobinę wody,przyprawić i dusić na małym ogniu (wody może zostać tak dosłownie kilka łyżek wtedy dodając odrobinę jogurtu powstanie coś jak sos lub serek wiejski wtedy wyjdzie bardziej ''ciągnący'').
Oddzielnie podsmażyć owoce morze. (Można je również poddusić,przepis zazwyczaj na opakowaniu.) Następnie dorzucić do szpinaku i razem dusić jeszcze ok.3minuty.
Na makaron ułożyć przygotowany ''sos'' i posypać serem (można też wstawić na kilka minut do mikrofalówki żeby lepiej się rozpuścił).
Zmieniony przez - setterka w dniu 2015-02-08 08:15:34
Bo w życiu twardym trzeba być nie miętkim
DT aktualny: http://www.sfd.pl/Setterka_DT_2-t1068046.html
DT 1: http://www.sfd.pl/Setterka_go_on-t1062061.html