Rozpisywać się nie będę...działamy
Potrzebujemy
-schab
-ryż naturalny (brązowy)
-masło
-sól
-curry
-kurkuma
-pieprz świeżo tłuczony
-papryka słodka
-papryka chilli (odrobinkę)
-oregano
-zioła prowansalskie (ładować od serca)
-oliwa
-olej kokosowy
Bierzemy się do roboty
-schab kroimy na cienkie plastry i dokładnie rozbijamy
-kroimy w drobne kostki np ok 1x1 cm
-oleje, przyprawy wrzucamy w miskę i dokładnie mieszamy
-do marynaty wrzucamy schab, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc
-odstawka na min 12 h ma tu ogromne znaczenie
Działamy
-do garna wrzucamy ryż, dużo masła, sól, dużo kurkumy, troszkę curry i zalewamy wodą
- gotujemy 30-35
-schab wrzucamy na patelnie i smażymy, a ile? Wiecie ze czasu nie da się określić
Do tego wyżej sałatka:
-pekińska
-ogórek zielony
-pomidorek
Żona i teściowa uradowane. Mi rowńiez smakowało, a nie lubię swojego jedzenia
I to na tyle. Smacznego
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-14 15:55:08
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-14 15:55:48
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-14 15:57:33
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-14 15:57:59