I CEL IMPREZY
1. Przedstawienie szerokiej publiczności prężnie rozwijającej się dyscypliny jaką jest wyciskanie sztangi leżąc.
2. Popularyzacja dyscypliny wyciskania sztangi leżąc.
3. Popularyzacja trójboju siłowego.
4. Popularyzacja tężyzny fizycznej wśród młodzieży.
II ORGANIZATOR
1. Energy Power Shop Puławy
III TERMIN I MIEJSCE ZAWODÓW
Zawody odbędą się w dniu 02.05.2015 r. na terenie Hotelu*** Zajazd Piastowski, znajdującego się w Kazimierzu Dolnym przy ulicy Słonecznej 3.
IV WARUNKI UCZESTNICTWA
1. W zawodach mogą brać udział członkowie klubów sportowych oraz innych stowarzyszeń sportowych – również zawodnicy nie zrzeszeni.
2. Uczestnik zobowiązany jest posiadać aktualne badania lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do udziału w zawodach. W przypadku braku badań zawodnik zobowiązany jest złożyć oświadczenie o zdolności do udziału w zawodach.
3. Uczestnik musi mieć ukończony 18-ty rok życia, a niepełnoletni pisemną zgodę na start rodzica lub opiekuna prawnego.
4. Uczestnik uiszcza opłatę startową w wysokości 50 zł (opłata nie obowiązuje przy wykupieniu pakietu pobytowego w Hotelu)
5. Uczestnik musi posiadać strój sportowy; kostium lub krótkie obcisłe spodenki i koszulkę z krótkim rękawkiem.
6. Sposób oceniania boju będzie następujący:
Sędzia główny podaje 2 komendy; start oraz stojak, nie robimy przytrzymania na klatce piersiowej – wyciskamy z dotknięcia sztangą klatki. ( nie odbijamy )
Pośladki i głowa muszą mieć stały kontakt z ławeczką, a stopy z podłożem (można odrywać pięty, krawędziować ).
UWAGA !!! Niedopuszczalne jest używanie specjalistycznych koszulek do wyciskania.
V SPOSÓB RYWALIZACJI
1. Seniorzy w kat. wagowych: 74; 83; 93; 105; 120; 120+
2. Juniorzy do lat 21 Open według formuły Wilks‘a;
3. Weterani pow. 40 lat Open według formuły Wilks‘a;
VI NAGRODY
1. Trzy pierwsze miejsca według Formuły Wilks‘a; Open juniorów do lat 21 nagrodzone zostaną pucharem i dyplomem, możliwe nagrody rzeczowe w postaci odżywek..
2. Trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii wagowej wśród seniorów
nagrodzone zostaną pucharem i dyplomem, możliwe nagrody rzeczowe w postaci odżywek.
3. Trzy pierwsze miejsca według formuły Wilks‘a; w grupie weteranów
nagrodzone zostaną pucharem i dyplomem, możliwe nagrody rzeczowe w postaci odżywek.
4. Dyplomy dla pozostałych zawodników.
VII KOMISJE
1. Komisję Sędziowską - powołuje organizator zawodów.
2. Komisja weryfikacyjna - składa się z trzech przedstawicieli klubu Wisła Puławy oraz sędziego głównego zawodów.
VIII ZGŁOSZENIA
1. Wszystkie kluby i stowarzyszenia sportowe które spełniają warunki
określone w pkt. IV uprasza się do zgłoszenia telefonicznego do dnia zawodów lub w dniu zawodów.
2. Opłata startowa na miejscu zawodów .
3. Dodatkowe informacje dotyczące zawodów i zawodników można uzyskać pod numerem telefonu 534 080 700.
4. Rezerwacje dotyczące pakietu pobytowego dla zawodników 1-3 Maj w Hotelu Zajazd Piastowski pod nr. tel. 81 88 90 900 lub 609 628 999,
e-mail: [email protected] zainteresowani pobytem od 1 do 3 Maja, powinni do 14 Kwietnia 2015 wpłacić zadatek w wysokości ustalonej podczas rezerwacji telefonicznej lub mailowej.
IX PORZĄDEK ZAWODÓW
02.05.2015 r (SOBOTA)
1) 8:30 – 10:30 – zgłoszenie zawodników i ważenie (możliwość wykupienia śniadania)
2) 11:30 – uroczyste otwarcie zawodów
3) 12:00 – 14:30 start pierwszych kategorii
4) 15:00 – 16:00 konkurs wyciskania dla publiczności.
5) 16:30 – 18:30 start pozostałych kategorii
6) 19:00 – wręczenie dyplomów i nagród
7) od 20:00 impreza integracyjna w Klubie Baszta połączona z poczęstunkiem dla zawodników i sponsorów.
X POSTANOWIENIA KOŃCOWE
Zawodnicy zobowiązani są do posiadania odpowiedniego stroju startowego, dowodu osobistego lub innego dokumentu stwierdzającego tożsamość.
Kluby bądź zawodnicy we własnym zakresie ubezpieczają się od następstw nieszczęśliwych wypadków.
Ewentualne sprawy sporne wynikłe podczas zawodów i nie objęte niniejszym regulaminem rozstrzygane będą przez komisję złożoną z członków klubu KS Wisła Puławy.
INFORMACJE:
Zawody i zawodnicy : Łukasz Kuzioła – 534 080 700
Rezerwacja noclegów i pakietów pobytowych 1-3 Maj: Recepcja Hotelu Zajazd Piastowski – tel. (0-81) 88 90 900 lub kom. 609 628 999 , e-mail: [email protected]
HASŁO REZERWACJI dla Zawodników: BENCH PRESS