celowo nie nazywam tego przepisem, aby pokazać, że nie trzeba na sztywno trzymać sie użytych u mnie proporcji czy składników
Warto dodać to co sie lubi i to co zgadza sie z waszą dietą - jej założeniami oraz zapotrzebowaniem.
A więc ... do rzeczy:
Naleśniki....
- Mąka gryczana
- Mąka ryżowa
- Jajka
- Woda gazowana
- Odrobina oleju
- Przyprawy/zioła ( u mnie był czosnek, zioła prowansalskie oraz papryka słodka)
Wszystko razem blendujemy i smażymy naleśniki.
Moim zdaniem najlepiej wychodzą jak da sie pół na pół mąki ryżowej i gryczanej, ale tym razem dałem nieco inaczej.
Dodatki...
Tutaj tak jak pisałem - pełna dowolność Na pewno super robotę zrobiło by dodanie mozzarelli
U mnie wpadło:
-szynka mielona
-pieczarki
-cebula
-por
-ogórek kiszony
-sos pomidorowy z bakłażanem (tydzień grecki lidl)
Przygotowanie...
Nic prostszego - układamy warstwy w naczyniu żaroodpornym:
1. naleśniki
2. dodatki
3. naleśniki
4. dodatki
I wrzucamy do pieca tak aby wszystko razem sie podgrzało i zapiekło.
Z racji tego że naleśniki oraz mięso były usmażone wcześniej, nie trzeba jakoś konretnie ustawiać temperatury czy czasu, lecimy na wyczucie
Ogólnie pomysł na zapiekankę może bardzo fajnie sie sprawdzić jako posiłek gdy zostanie nam np jakieś mięso z obiadu + mamy troche warzyw itd a nie wiemy jak to spożytkować
Smacznego
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."