- 6jaj
- 600g twarogu chudego / półtlustego
- 100g kazeiny
- 50g WPC
- 150-200g orzechów
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
Pierwsza warstwa orzechowa (na spod)
Jaja (3 sztuki) roztrzepujemy mikserem,dodajemy połowę naszej kazeiny i 2 łyżeczki proszku do pieczenia ,nastepnie wszystko mieszamy. Dodajemy 1/3 porcji sera białego i ponownie mieszamy, pozniej zmielone orzechy i znowu mieszamy.Troche trzeba sie namieszac hehe). Z tego wszystkiego musi wyjść gęsta masa, ktora kladziemy na blaszke wysmarowana tluszczem (ja uzylem Barkleya). Mozna dociskac rekoma, zeby wyszedl nam twardy spod.
Druga warstwa, czyli masa
Ser biały (2/3) mieszamy z jajkiem i pozostałą częścią kazeiny oraz 50g WPC. Dodajemy 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie wylewamy naszą masę na wcześniej ubitą 1 warstwę orzechowa.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 30min w termo obiegu.
Po upieczeniu warto zostawic go jeszcze w piekarniku na ok 30min - wiem, wiem dlugo, ale co zrobic?
MAKRO: (z uwzglednieniem twarogu poltlustego, z tego co pamietam, to uzylem pol na pol z chudym oraz 200g orzechow wloskich).
KCAL: 3 016
B: 294 g
T: 188 g
W: 37 g