...
Napisał(a)
Zrobiłam przedwczoraj podobnie i wyszło bardzo smaczne i przede wszystkim sycące
...
Napisał(a)
Składniki:
- 2 jaja (120 g)
- nieduża cukinia (265 g)
- 30 g mąki gryczanej,
- 200 g śliwek
- 10 g kakao
- 15 tabl. słodzika (trochę za słodkie jak na mój gust)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
Przygotowanie:
1. Jaja zmiksować z mąką, kakao, proszkiem i rozdrobnionym słodzikiem.
2. Cukinię ze skórką zetrzeć na drobnych oczkach, odsączyć, a następnie wmieszać w masę.
3. Śliwki pokroić i ułożyć na wierzchu ciasta
4. Piec ok. 30 minut w 180 st.
- 2 jaja (120 g)
- nieduża cukinia (265 g)
- 30 g mąki gryczanej,
- 200 g śliwek
- 10 g kakao
- 15 tabl. słodzika (trochę za słodkie jak na mój gust)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
Przygotowanie:
1. Jaja zmiksować z mąką, kakao, proszkiem i rozdrobnionym słodzikiem.
2. Cukinię ze skórką zetrzeć na drobnych oczkach, odsączyć, a następnie wmieszać w masę.
3. Śliwki pokroić i ułożyć na wierzchu ciasta
4. Piec ok. 30 minut w 180 st.
...
Napisał(a)
Ja zrobiłam z tego przepisu https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Ciasto_czekoladowe_z_cukinią_i_śliwkami-a471.html, także wg Miss.
Składniki:
170g bardzo dojrzałych bananów
4 jajka
200g cukinii
250g dojrzałych śliwek
20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
30g ciemnego kakao
30g mąki kasztanowej
50g mąki ryżowej
aromat waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia
5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy
Interesuje mnie opinia, które lepsze, wg autorki. Dałam ok 210 g bananów zamiast 170 i ciasto wydawało mi się zbyt wodniste, więc zwiększyłam nieco ilość mąki. Cukinię starłam na tarce o grubych oczkach. Przyznam,że smak mnie nieco rozczarował, było dobre, ale spodziewałam się jakiegoś WOW z tych składników, które znam i lubię. Za to mój facet z zachwytu zjadł od razu ponad pól tortownicy !
Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 22.09.2018 21:42:57
Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 22.09.2018 21:43:44
Składniki:
170g bardzo dojrzałych bananów
4 jajka
200g cukinii
250g dojrzałych śliwek
20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
30g ciemnego kakao
30g mąki kasztanowej
50g mąki ryżowej
aromat waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia
5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy
Interesuje mnie opinia, które lepsze, wg autorki. Dałam ok 210 g bananów zamiast 170 i ciasto wydawało mi się zbyt wodniste, więc zwiększyłam nieco ilość mąki. Cukinię starłam na tarce o grubych oczkach. Przyznam,że smak mnie nieco rozczarował, było dobre, ale spodziewałam się jakiegoś WOW z tych składników, które znam i lubię. Za to mój facet z zachwytu zjadł od razu ponad pól tortownicy !
Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 22.09.2018 21:42:57
Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 22.09.2018 21:43:44
"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
Polecane artykuły