Czas - Totalitarny nadzorca
Każdy może być wielki - trzba tylko chcieć
...
Napisał(a)
Wiem, że odmierza się żywność przed obróbką termiczną. Jednak co w przypadku ugotowania czegoś na zapas ? Dla przykładu jak przygotuję większą porcję mięsa ? Na opakowaniu jest 0,5kg, przygotuję jako całość. jak potem odmierzyć ? Czy mam przyjąć że 100g po przygotowaniu to 100g i wartości odpowiadają tym z tabeli ? Czy zważyć po przygotowaniu i dzielić na porcje ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
najpierw dzielić ,choć po obróbce jak sobie podzielisz na równe części to też nie będzie problemu
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
No dokładnie, nie widzę problemu (ja tak robię i ułatwiam sobie życie) odmierzam mięcho po 100g/120g do woreczka i albo gotowe usmażone/uduszone zamrażam, albo surowe. Wtedy wiem co jak gdzie i na ile ;D
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
nie zawsze chce mi się gotować 5 porcji pod rząd :) wole zrobić jedną dużą. no dobra dzięki za odpowiedzi :)
Czas - Totalitarny nadzorca
Każdy może być wielki - trzba tylko chcieć
...
Napisał(a)
Dawid_Fixnie zawsze chce mi się gotować 5 porcji pod rząd :) wole zrobić jedną dużą. no dobra dzięki za odpowiedzi :)
Nie rozumiem. Chcesz mieć 5 porcji np. po 200g. Zważ 1kg mięsa i rób normalnie całe mięcho. Potem dzielisz na 5 porcji. No to co z tego, że będą nie super dokładnie podzielone i zjesz w jednym posiłku 180g a w innym 220g, to nie ma znaczenia.
...
Napisał(a)
Jeśli ugotujesz 1kg czy ,5 kg jakiegoś mięsa / kaszy/ ryżu itp . To jeśli zjesz to przez dzień to nie ma sensu się przejmować czy zjesz na posiłek 250 gram czy 150 gram czy jeszcze 200 gram ...
Gdyż liczy się bilans całodzienny i zliczasz na dzień to co zjadłeś.
Pozdrawiam
Gdyż liczy się bilans całodzienny i zliczasz na dzień to co zjadłeś.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ważne żebyś wiedział ile miałeś mięsa przed obróbką. Później to już tylko kwestia podzielenia tego na odpowiednie ilości.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły