składniki
2 jajka
mąka kokosowa - 30g
odżywka białkowa - 15g
proszek do pieczenia bezglutenowy- pół łyżeczki
cynamon - 2g (duzo )
woda
mrożone truskawki
garsta borówek i nerkowców
składniki suche mieszamy dokładnie, dodajemy żółtka oraz wodę. Mieszkamy do uzyskania gładkiej konsystecji gęstes śmietany. Dodajemy mała garstkę borowek.
Bialka ubijamy na pianę. Deliktanie dodajemy do masy.
Smażymy omlet na patelni przesmarowanej olejem kokosowym. Okolo 2 minuty z każdej strony.
Mrożone truskawki (wyciągamy wczesniej by się odmroziły), dokładnie blendujemy na mus.
Omlet kroimy na cztery czesci. Kawałki ukladamy jeden na drum, przekladajac musem z truskawek. Na wierz wylewamy reszte musu truskawkowego. Do ozdoby kilak borówke i nerkowców.