Składniki:
- 60 g suchego makaronu tagliatelle (u mnie szpinakowy)
- 100 g polędwiczki z indyka
- 1 łyżka mascarpone
- 1 łyżeczka oliwy
- kilka suszonych pomidorów
- natka pietruszki
Przygotowanie:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
2.Polędwiczkę pokroić na cienkie plasterki,przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na oliwie.
3. Do mięsa dodać pokrojone suszone pomidory i mascarpone.
4. Makaron wymieszać z mięsem i sosem na patelni,posypać natką pietruszki.
Wartości:
B: 28,1
T: 15,9
W: 47,5
Kcal: 446
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-02-22 10:50:43
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html