Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 19:31:25
...
Napisał(a)
Mam okazje kupić świeże filety z dorsza po atrakcyjnej cenie ale od razu od 20kg w górę. Jeśli je zamrożę w zamrażarce (min. -20 stopni C) to czy tak wiele stracą na wartościach odżywczych? Ewentualnie przed zamrożeniem mogę je poddać gotowaniu na parze.
Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 19:31:25
Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 19:31:25
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zawsze mrożonki tracą jakieś swoje wartości ale może nie przesadzajmy ;)
...
Napisał(a)
To pociągnę temat mrożenia. Najwygodniej to by mi było jednego dnia nagotować jedzenia na 5 dni z góry i zamrozić ale jak wiadomo właśnie coś się tam traci i czy to aż tak bardzo odbije się na diecie.
...
Napisał(a)
możesz tak też zrobić chociaż jedzenie cały czas mrożonek nie jest zalecane
...
Napisał(a)
w tym problem że na gotowanie każdego dnia nie mam czasu
Czytając w necie artykuły o mrożeniu produktów wychodzi że straty oczywiście występują ale nie są to jakieś duże. Często warzywa, które leżą w sklepach cechują się większa utratą wartości odżywczych. W przypadku mięsa i ryb straty składników odżywczych są raczej śladowe bo proces mrożenia nie powoduje w tych produktach obniżenia ilości białka, witaminy A i D czy składników mineralnych. Zauważalne różnice mogą pojawić się dopiero na etapie rozmrażania, kiedy to z produktu może dojść do utraty płynu zawierającego m.in. witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz sole mineralne.
Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 21:12:35
Czytając w necie artykuły o mrożeniu produktów wychodzi że straty oczywiście występują ale nie są to jakieś duże. Często warzywa, które leżą w sklepach cechują się większa utratą wartości odżywczych. W przypadku mięsa i ryb straty składników odżywczych są raczej śladowe bo proces mrożenia nie powoduje w tych produktach obniżenia ilości białka, witaminy A i D czy składników mineralnych. Zauważalne różnice mogą pojawić się dopiero na etapie rozmrażania, kiedy to z produktu może dojść do utraty płynu zawierającego m.in. witaminy rozpuszczalne w tłuszczach oraz sole mineralne.
Zmieniony przez - corvus_pl w dniu 2016-06-03 21:12:35
...
Napisał(a)
Witam,
spokojnie możesz zamrozić .Żadnego problemu tutaj nie będzie.
Pozdrawiam
spokojnie możesz zamrozić .Żadnego problemu tutaj nie będzie.
Pozdrawiam
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Nic nie stracą. Jest to bardzo dobra metoda przechowywania żywności.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Mięsa, ryby w zależności od ilości tłuszczów mogą być mrożone ok 6-12 miesięcy.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły