...
Napisał(a)
Zgadza się. Jak najbardziej można korzystać. Jednak nie jest zbyt popularny i łatwo dostępny.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
J/W
Jeszcze nie wszedł w ''modę'' do tłuszczów na których można smażyć.
Ciekawe jak smakuje, swoją drogą.
Jeszcze nie wszedł w ''modę'' do tłuszczów na których można smażyć.
Ciekawe jak smakuje, swoją drogą.
...
Napisał(a)
Jak dla mnie to jest numer jeden, a później oliwa z oliwek mimo ze jest to sporny temat smażenie na oliwie
...
Napisał(a)
Można smażyć na Oliwie z Oliwek.
Osobiście mi przypadł do gustu kokosowy ( źródło wartości ) od czasu do czasu użyje masła klarowanego do jajecznicy np.
Osobiście mi przypadł do gustu kokosowy ( źródło wartości ) od czasu do czasu użyje masła klarowanego do jajecznicy np.
...
Napisał(a)
hoho jajeczniczkę to smażę na wędlince, zawsze staram wybierać się w sklepach taką "prawdziwą" z tłuszczykiem na krawędziach. Wystrzegam się tych wielkich napompowanych wędlin bo to sama woda z solą.
A co do oleju kokosowego to u mnie świetnie sprawdza się do owsianki żeby podbić kcal
Wiem że można smażyć bo robi tak od roku czasu i jest wszystko okej, tylko są jeszcze różne stereotypy na ten temat niestety.
Zmieniony przez - Konkretny-SFD w dniu 2016-06-18 11:17:21
A co do oleju kokosowego to u mnie świetnie sprawdza się do owsianki żeby podbić kcal
Wiem że można smażyć bo robi tak od roku czasu i jest wszystko okej, tylko są jeszcze różne stereotypy na ten temat niestety.
Zmieniony przez - Konkretny-SFD w dniu 2016-06-18 11:17:21
...
Napisał(a)
Stereotypy niestety są. Nie tylko odnośnie smażenia. Dlatego staramy się wyjaśniać co i jak.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
teraz smażenie np na niektórych olejach ok, a za jakieś 5 lat wyjdzie że jest to niezdrowe, cały czas ą jakieś nowe badania i nieraz stare mity są obalane w ich świetle,
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ja tam zawsze smażę "Sauté", minimalna ilość oliwy z oliwek (pół łyżeczki) dokładnie rozsmarować na patelni i do piersi z kurczaka w zupełności wystarczy. Często daję do marynowania sos sojowy, ocet balsamiczny, które dodatkowo nawadniają mięso. Jak za sucho, podlewam małą ilością wody.
edit: co do temp. dymienia oliwy - trzeba oczywiście uważać z ogniem, po dodaniu wody, problem znika.
Zmieniony przez - Zielin w dniu 2016-06-18 19:59:15
edit: co do temp. dymienia oliwy - trzeba oczywiście uważać z ogniem, po dodaniu wody, problem znika.
Zmieniony przez - Zielin w dniu 2016-06-18 19:59:15
Poprzedni temat
ocena diety po 1 tygodniu stosowania.
Następny temat
Dieta na masę - pytanie o makroskładniki
Polecane artykuły