...
Napisał(a)
Witam. Pisze w podobnej sprawie poraz kolejny. Zupy są bardzo popularnym składnikiem diet. I to zdrowych diet. Nie mowie o tych zupach ktore wartosci odzywcze maja srednie,ale zupy gdzie każdy składnik jest przemyślany w okreslonej ilosci. Moje pytanie - bo są tu bardzo doswiadczeni dietetycy i nie wierze ze zup nie zalecają swoim pacjentom - jezeli gotujemy dla wiecej niz jednej osoby,jaki jest sposob najlepszego oszacowania porcji/skladnikow odzywczych?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Dzielisz proporcje na tyle ile osób jest , nie da rady oszacować dokładnie gdyż każdy może inną porcję wziąć/dostać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ja zupy robie bardzo często.
Np. rosół, czy pomidorowa, ogórkowa, grzybowa itd.
I zawsze w jakiś sposób "zaznaczam" swoje produkty. Ziemniaki kroje troche inaczej, marchewkę też i inne korzeniowe. Wtedy wiem co jest moje, a "wody" nie liczę
Jeśli chodzi o dodatki, to makaron, ryż gotuję osobno.
Np. rosół, czy pomidorowa, ogórkowa, grzybowa itd.
I zawsze w jakiś sposób "zaznaczam" swoje produkty. Ziemniaki kroje troche inaczej, marchewkę też i inne korzeniowe. Wtedy wiem co jest moje, a "wody" nie liczę
Jeśli chodzi o dodatki, to makaron, ryż gotuję osobno.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Ja tez zupy jem bardzo bardzo czesto , czasem codziennie a czasem co 2 dni. Głównie jarzynowe, pomidorówka , rosół .ogórkowa. Sam robie zupy dla całej rodziny ( 3 osoby ) na dwa dni jedna zupe. Do zupy zawsze dodaje 6 dramstików + 150 g szynki wieprzowej,jak sobie nabieram na talerz to wybieram każdy produkt osobno :) i na wage a wody jak kolezanka wyzej tez nie licze.. Zupy robie na bazie rosołu bez zadnych kostek i swinstw. tylko udka i mieso + tacka warzywna jako baza a pozniej albo ziemniaki albo kasze lub ruze czy makaron osobno gotuje
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
blue_hope\Ja zupy robie bardzo często.
Np. rosół, czy pomidorowa, ogórkowa, grzybowa itd.
I zawsze w jakiś sposób "zaznaczam" swoje produkty. Ziemniaki kroje troche inaczej, marchewkę też i inne korzeniowe. Wtedy wiem co jest moje, a "wody" nie liczę
Jeśli chodzi o dodatki, to makaron, ryż gotuję osobno.
hehe dobry rozkmin :D wzorki wycinac w warzywkach;d
...
Napisał(a)
Tadeusz też na szkoleniach wspominał że jakaś kobieta miała z tym problem, bo ona gotuje dla kilku osób i skad ma wiedzieć ile nałożyć, to polecił jej by np ziemniaki kroiła na pól a dla innych w ćwiartki, mięso też dla siebie większe kawałki dla innych mniejsze.
pomidorowa+ryż+ do tego kurczak i posiłek pełnowartosciowy.
pomidorowa+ryż+ do tego kurczak i posiłek pełnowartosciowy.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Dokładnie, dla chcącego nic trudnego, a tu nie chodzi o wycinanie wzorków, bo ziemniaki i tak kroisz - jak problem dla siebie pokroić w paski, dla innych w ćwiartki ?
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły