na ciasto:
125 g mąki gryczanej
125 g skrobi ziemniaczanej
125 g masła
40 g ksylitolu
1 żóltko
na masę:
1 kg serka śmietankowego Julika (w kubełku)
5 jaj
5 żółtek
50 g ksylitolu
sok z połowy cytryny
składniki na ciasto zagnieść i włożyć na spód blachy wyłożonej papierem. Podziurkować widelcem i podpiec przez 15 min w 180 stopniach.
składniki na masę włożyć do misy miksera i zmiksować na gładką masę (można dosłodzić więcej wedle gustu).
masę wylać na podpieczony spód. Na dolną półkę piekarnika włożyć blachę do pieczenia napełnionej w 2/3 gorącą wodą. Metalową kratkę ustawić w środku piekarnika. Piec w 180 stopniach góra dół około 70 minut.
1kawałek na 8 (ale na 8 wychodzą bardzo duże i bardzo syte)
682,0kcal/ 16,0 gB/ 42,0 gW/ 50,0 gT
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html