nazwa przepisu banalna, ale sos wyszedł bardzo smaczny - urozmaici smak ryby
sos pomidorowo-paprykowy do ryby
Składniki:
- wyszły 2 porcje
- dowolna ryba, u mnie halibut
- puszka pomidorów krojonych
- 2 średnie, czerwone papryki
- czarne oliwki - 60 g.
- szalotka
- duży ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, szczypta oregano i bazylii
Przygotowanie:
1. paprykę kroimy w średnią kostkę, cebulę szatkujemy, czosnek obieramy i kroimy w plasterki
2. wszystkie składniki wrzucamy do garnka, przyprawiamy i dusimy około 20 minut
3. w międzyczasie pieczemy/ parujemy rybę i gotujemy ulubiony dodatek węglowy, u mnie nieodzownie do ryby ryż basmati
Smacznego !
Orientacyjne wartości samego sosu:
Kcal: 230
B: 9
W: 24
T: 11
Zmieniony przez - joanna83d w dniu 2016-12-03 19:01:01