Składniki:
- średni banan
- 3 jajka
- 15g orzechów nerkowca
- 55g zmielonej kaszy jaglanej
- 5g odtłuszczonego kakao
- płaska łyżeczka sody
Przygotowanie:
1. Banana kroimy w plastry, a następnie gnieciemy widelcem na papkę.
2. Zmieloną kaszę mieszamy z sodą, kakao i posiekanymi nożem orzechami nerkowca.
3. Wbijamy jajka i energicznie mieszamy widelcem. Po wymieszaniu dodajemy banana i "wgniatamy" w resztę.
4. Wylewamy na rozgrzaną patelnię (dość dużą) smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem
Pysznie smakuje z kawą
Wartości:
B: 29.5
W: 65
T: 24
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html