Szacuny
3964
Napisanych postów
4473
Wiek
41 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
182558
U mnie w 2 mięsnych tez stare sprzedają i wiele razy ekspedientce tłumaczyłem czemu ta piers jest taka sina a ona ze to normalne jak chwile polezy to 2 razy kupidynka mnie zwiodła i kupiłem, Wsadziłem do lodówki i rano jak wyjałem to smród byl juz okrutny. Potem jej to mówilem ale szkoda nerwów. Albo słynny manewr z pokazaniem na wystawie świezego miesa i nawet do wąchania daje to mówie 2kg poprosze a ta na zaplecze i przynosi mi sine to mówie nie dziekuje ja prosze o te swieze z wsytawy :) Cale szczescie jest u mnie jeden porządny dobrze zaopatrzony miesni i w razie jak w ubojni nie zdarze to tylko do tego sklepu chodze.
Szacuny
13
Napisanych postów
400
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9758
kurczaki pakowane w plastikowe opakowania zazwyczaj mają pochłaniacze wody wewnątrz opakowania więc to mówi samo za siebie
w lidlu można kupić kurczaki w plastiku które mają idealnie 500g więc co najmniej dziwnie to wygląda
kurczaki jak są hodowane wewnątrz są bardziej narażone na jakieś epidemie i są po prostu karmione paszą z antybiotykami, więc nie ma to znaczenia czy kupujemy z ubojni czy z pobliskiego mięsnego (pod aspektem antybiotykowym).
zalecane i rozsądne jest by urozmaicać dietę w indyki/świnie/krowy/ryby/konie i inne mięso
Zmieniony przez - lysyleb w dniu 2017-01-27 00:14:20
Szacuny
13
Napisanych postów
400
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9758
ja osobiście nie jadłem, ale znajomy co pracuje w Kazachstanie mówi że dość popularne mięso w tamtych regionach. jak będę miał możliwość to z pewnością spróbuje.
łoś, jeleń, zając i dzik są dość popularne w Polsce :) i naprawdę zdrowe, więc jak ktoś ma możliwość kupienia od myśliwego to zachęcam.
dla przykładu w Peru smakołykiem jest świnka morska na patyku :D
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1135
Napisanych postów
3791
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68696
Warto czasem zjeść dziczyznę, widzi się różnicę między hodowlanym mięsem a dzikim... Pomijam już sam smak, ale dzikie mięso nie psuje się tak łatwo , nie jest tak wodniste, "rozlazłe", tłuste...