SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przechowywanie żywności

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1665

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
-pojemniki próźniowe (krótsze przechowywanie)
ale najlepsze jest wekowanie (pasteryzacja), ale to ma sens jak masz więcej żarcia i chcesz je zjeść później niż za te 3dni (bo trochę jest roboty z tym, musisz jedzenie ostudzić, później je podgrzać w tych słoikach). bardzo dobrze się to sprawdza jak chcesz np. poświęcić jeden dzień i nagotować sobie na tydzień .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6306 Napisanych postów 76256 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756166
Mięsa, ryby, ryże, kasze, surówki, spokojnie można po obróbce przechowywać w lodówce 2-3 dni. Również możesz po upieczeniu zamrozić mięso. Sam tak robię czasami.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ile kg wody chudniemy na poczatku diety?

Następny temat

Czy koncentrat pomidorowy pudliszki jest dobry?

forma lato